Jo finale, kurį stebi daugiau nei 8 tūkstančiai žiūrovų, titulą gynusi FIFA reitingo lyderė Argentinos rinktinė 1:2 (0:1) nusileido Europos čempionams Portugalijos atstovams, kuris tokio rango turnyre triumfavo pirmą kartą istorijoje.

Abu įvarčius nugalėtojams pelnė Pany Varela, pirmą sykį portugalus išvedęs į priekį tada, kai už brutalų veiksmą raudoną kortelę užsidirbo argentinietis Cristianas Borruto.

Abi finalininkės 2021-ųjų planetos pirmemybėse Lietuvoje iki pat finalo neklupo. Argentiniečiai pusfinalyje 2:1 įveikė pasaulio salės futbolo čempionatų rekordininkę Braziliją, o portugalai po pratęsimo ir baudinių serijos 3:2 patiesė Kazachstaną.

Mače dėl trečios vietos brazilai po atkaklios kovos 4:2 (0:1) nugalėjo kazachus.

Per turnyro uždarymo ceremoniją, kurioje dalyvavo ir pats FIFA prezidentas Gianni Infantino bei LFF vadovai, buvo apdovanoti čempionato laureatai: rezultatyviausiuoju tapo brazilas Ferrao, geriausiu vartininku – argentinietis Nicolas Sarmiento, o apskritai geriausiu žaidėju – portugalas Ricardinho.


Finalo eiga: Argentina – Portugalija

Finalas prasidėjo atsargiai ir nė viena komanda nesiryžo apnuoginti savo gynybos bei agresyviau rizikuoti puolime.

8 minutę arti tikslo buvo pietų amerikiečiai, tačiau po jų sūvio kamuolys sudrebimo portugalų vartų virpstą.

Nepaisant šiokios tokios žaidybinės persvaros, 13 min. argentiniečiai liko mažumoje, nes Cristianas Borruto kumščiu smogė Ricardinho į pilvą ir išvydo prieš save raudoną kortelę.

Jau po kelių akimirkų Ricardinho, būdamas prieš tuščius vartus, sukirto kamuolį į virpstą.

Visgi 15 min. Portugalijos salės futbolininkai pasiekė savo ir realizavo kiekybinį pranašumą: tikslus buvo Pany Varela – 0:1.

Antro kėlinio pradžioje portugalai du kartus buvo labai arti to, kad padidintų savo persvarą, bet vieną sykį argentiniečius gelbėjo skersinis, o kitą – vartininkas.

28 min. komandos žaibiškai apsikeitė įvarčiais: į P. Varelos šūvį po kampinio rezultatyviu individualiu reidu atsakė Angelis Claudino – 1:2.


Po šio epizodo užsikūrę Argentinos salės futbolininkai kelis kartus buvo per plauką nuo išlyginamojo įvarčio.

Likus kelioms minutėms argentiniečiai savo vartų sargą pakeitė penktu aikštės žaidėju.

Lemiamo šturmo metu Pietų Amerikos atstovai ir apeliavo dėl varžovų žaidimo ranka savo baudos aikštelėje, ir sudrebino virpstą, tačiau rezultato taip ir nebepakeitė – 1:2.

Portugalija – naujoji FIFA pasaulio salės futbolo čempionė!

Primename, kad žemiausią reitingą turnyre turėjusi šeimininkė Lietuvos rinktinė pralaimėjo visus tris žaistus mačus (1:2 Venesuelai, 0:3 Kazachstanui, 2:6 Kosta Rikai) ir galutinėje rikiuotėje tarp 24 komandų liko 20-a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)