Praėjusį sezoną Š. Jasikevičiaus treniuojama „Barcelona“ nužygiavo iki pat Eurolygos finalo, kuriame turėjo pripažinti Stambulo „Anadolu Efes“ pranašumą. Vėliau katalonai tapo Ispanijos čempionais, vasarą atliko šiek tiek korekcijų kolektyvo sudėtyje, tačiau išsaugojo smogiamąjį komandos branduolį – Nicką Calathesą, Nikola Mirotičių, Brandoną Daviesą, Cory Higginsą, Kyle'ą Kuričių ir kt.

Penktadienio vakarą Š. Jasikevičiaus kariauna pradės Eurolygos sezoną namų rungtynėmis su Berlyno ALBA.

„Mes visi turime siekti vieno tikslo, negalvoti apie asmeninius dalykus, palikti dalį savo ego nuošalyje. Praėjusio sezono pabaigoje padarėme žingsnių link to, dabar vėl reikia juos atgaminti, atgaivinti tas idėjas. Žaidėjai jau tai praėję, metais vyresni, labiau subrendę, o dabar norėtųsi bręsti dar labiau“, – apie išsaugotą ir su sistema gerai susipažinusią komandos sudėtį bei jai keliamus tikslus kalbėjo Š. Jasikevičius.

Su visai kitokia užduotimi Kaune susidurs antrą sezoną „Žalgirį“ treniruojantis austras Martinas Schilleris. Skirtingai nei lyderius išsaugojusi „Barcelona“, Kauno klubas vasarą atsisveikino su visa grupe itin svarbiais buvusių žaidėjų – Marius Grigonis išvyko į Maskvos CSKA, Thomas Walkupas – į Pirėjo „Olympiakos“, Rokas Jokubaitis ir Nigelas Hayesas – būtent į „Barceloną“.

Emmanuelis Mudiay, Mantas Kalnietis, Janis Strelniekas, Joshas Nebo, Nielsas Giffey, Edgaras Ulanovas, Tyleris Cavanaugh – lyginant su praėjusiu sezonu, M. Schilleris savo dispozicijoje turi net 7 naujus pagrindinės sudėties krepšininkus, ir sustyguoti ekipos žaidimui laiko tikrai reikės.

Apie tai galima spręsti ir iš ligšiolinių rezultatų – žalgiriečiai klupo ikisezoniniuose mačuose, nors ir pasibaigė pergalingai, labai įtemptos buvo ir visos trys pirmosios LKL čempionato rungtynės.

„Manau, kad „Žalgiris“ susiduria su nauju etapu. Klubui dabar viską reikia pradėti iš naujo. Sakykime, branduolys buvo nuostabus, tačiau jis išvyko, palikęs „Žalgirio“ gerbėjams daug emocijų ir daug prisiminimų, – vertindamas Kauno klubo situaciją kalbėjo Š. Jasikevičius. –
Ateina toks laikas, kai „Žalgiriui“ viską reikia pradėti iš naujo – reikia susikurti naują komandą, reikia susikurti naują rūbinę ir naują branduolį. Žiūrėsime, kaip jiems tai seksis – tai nėra lengvas procesas.“

Skirtingai nei „Barcelona“, „Žalgiris“ sezoną pradės išvykos rungtynėmis – taip pat penktadienio vakarą žais svečiuose su Vilerbano ASVEL.

Martinas Schilleris

Nors Eurolygos sezono išvakarėse įprastai pasipila įvairios prognozės ir komandų sudėčių vertinimai, Š. Jasikevičius į tokius dalykus siūlo nežiūrėti pernelyg rimtai.

„Vienas dalykas – komplektacijos ant popieriaus, kitas – kaip komandos atrodys aikštelėje. Sezonas labai ilgas ir tikrai nėra ko skubėti su ankstyvomis išvadomis. Prasidės sezonas, žiūrėsime: viskas labai greitai keičiasi, viskas labai greitai juda į priekį arba sustoja.

Taigi, sezonas dar tik prasideda, – Eurolygoje apskritai nėra kada pernelyg ilgai galvoti. Yra kalendorius, sužaidi ir ruošiesi kitoms rungtynėms – taip ir gyveni. Nuo rungtynių iki rungtynių ir stengiesi susikoncentruoti, pasiruošti, kad niekas nenustebintų.“

Primename, kad Š. Jasikevičius „Žalgirio“ ekipą treniravo 2016-2020 m. Jo treniruojama Kauno komanda penkis kartus tapo LKL čempione, o 2018-aisiais Eurolygoje nužygiavo iki finalo ketverto, kur užėmė 3-iąją vietą.

Daugiau Š. Jasikevičiaus minčių apie gyvenimą ir buitį Barselonoje bei darbą viename iš garsiausių Europos klubų ateinančiais savaitgaliais bus galima paskaityti Delfi portale ir išvysti sekmadieniais 19.30 val. rodomoje DELFI TV laidoje „Šaro Barsa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)