Antrojo kėlinio pradžioje dviejų įvarčių persvarą susikrovusi Ispanijos rinktinė jo išsaugoti nesugebėjo – kėlinio pabaigoje du portugalų įvarčiai išlygino rezultatą ir išplėšė pratęsimą, o jame ant bangos žaidę Portugalijos salės futbolininkai išplėšė saldžią pergalę 4:2.

Dabartiniai Europos čempionai pusfinalyje susitiks su Kazachstanu ir sieks pasaulio pirmenybių medalius laimėti antrą kartą istorijoje – iki šiol vienintelius bronzos medalius Portugalija yra laimėjusi 2000 metais.

Tuo metu ispanai, kurie yra dukart planetos čempionai, ketvirtfinalyje savo pasirodymą baigia jau antras pasaulio pirmenybes iš eilės. Federico Vidalio auklėtiniai dviejų čempionatų be medalių atkarpą turi pirmą kartą istorijoje – iki tol jie pirmenybių medalius laimėjo penkiuose turnyruose iš eilės (1996-2012 metais).

„Pasaulio čempionatas Lietuvoje mums buvo geras, iki ketvirtfinalio demonstravome gerą žaidimą. Vis dėlto susidūrę su pirmu rimtu iššūkiu subyrėjome. Visų pirma – psichologiškai. Turėjome nemažai gerų progų, tačiau mums nesisekė, o kai sektis pradėjo varžovams, nebegalėjome jų sulaikyti“, – po ketvirtfinalio sakė ispanų strategas F. Vidalis.

Portugalija – viena gausiausiai savų sirgalių Lietuvoje palaikoma pasaulio čempionato dalyvių. Didelė portugalų fanų grupė nuolat yra girdima rungtynių metu, o F. Vidalis neabejoja, kad aistringas palaikymas prisidėjo prie to, kad ispanų varžovai Vilniuje užsiaugintų sparnus.

„Portugalai lemiamu metu pagavo ritmą ir girdėdami savo sirgalių palaikymą žaidė su itin didele energija. Jie pasijautė aikštelės šeimininkais ir privertė mus baigti čempionatą gerokai anksčiau nei norėjome“, – apgailestavo Ispanijos rinktinės vairininkas.

Nesėkmė Vilniuje itin skaudi buvo vienam Ispanijos rinktinės lyderių Carlosui Ortizui. 37-erių gynėjui tai buvo paskutinės karjeros planetos pirmenybės, iš kurių pasitraukęs veteranas taip pat prabilo apie sirgalius. Anot Madrido „Inter“ legendos, ispanams pritrūko namuose įprasto palaikymo.

„Norėjome, kad arenose Lietuvoje būtų daugiau sirgalių. Ispanijoje mums įprasta kiekvienas rungtynes žaisti su daug žiūrovų, todėl čia pritrūkome užnugario. Jei pasaulio čempionatas būtų vykęs Ispanijoje, manau, kad arenos būtų pilnos kiekviename mače“, – sakė C. Ortizas.

Tiesa, vienas geriausių pasaulio salės futbolininkų supranta, kad naują sporto šaką lietuviams prisijaukinti nelengva. Ispanijos rinktinės kapitonas giria pirmenybių organizatorius ir viliasi, kad jiems pavyks pritraukti daugiau sirgalių į Kauno areną lemiamose kovose dėl medalių.

„Suprantame, kad salės futbolas yra naujas sportas Lietuvoje, todėl žiūrovus čia reikia atvesti už rankos. Tikiuosi, kad dėl medalių kovosiančios komandos galės pasimėgauti kiek kitokia atmosfera nei mes. Dėl COVID-19 deramai nesusipažinome su Lietuva ir šios šalies futbolo kultūra, kaip bebūtų, FIFA šį turnyrą suorganizavo labai gerai, turėjome čia puikias sąlygas“, – teigė C. Ortizas.

Lemiamos pasaulio čempionato Lietuvoje kovos vyks savaitgalį Kaune. Šeštadienį pusfinaliuose susitiks Brazilija ir Argentina bei Portugalija ir Kazachstanas, o finalas ir mačas dėl bronzos bus žaidžiami sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)