„Lietkabelis“ ketvirto ketvirčio pradžioje turėjo dviženklį pranašumą, bet svečiai spurtavo 11:0 ir iš viso per 10 min. surinko 26 taškus.

Pusę taškų nugalėtojams pelnė du krepšininkai: visus 9 baudų metimus realizavęs Janis Strelniekas sužaidė geriausias rungtynes naujoje ekipoje ir į savo sąskaitą įsirašė 18 taškų bei 7 rezultatyvius perdavimus, o svarbiais epizodais puolime blykstelėjęs Lukas Lekavičius visus 14 savo taškų sumetė po pertraukos.

Tuo metu komandos lyderis Emmanuelis Mudiay pirmadienį pasiėmė išeiginę: per 18 min. amerikietis pataikė tik 1 iš 7 metimų „iš žaidimo“ ir tenkinosi 3 taškais.

Pirmame kėlinyje kiek tikslesni buvo šeimininkai, sėkmingai stabdę oponentus savoje aikštės pusėje ir neleidę jiems mesti nė vieno baudos metimo. Nenado Čanako auklėtiniai po 10 min. pirmavo 17:16.

Antram ketvirčiui įpusėjus Joffrey Lauvergne'o pastangomis svečiai buvo įgiję 5 taškų persvarą, bet įsižaidęs Kristupas Žemaitis pateikė savų atsakymų laužydamas E. Mudiay gynybą.

Ilsėtis komandos patraukė „Lietkabeliui“ vis dar pirmaujant 37:36.

Panevėžiečiai kontroliavo įvykius aikštėje ir po didžiosios pertraukos, o jų oponentams nepakako tolimų J. Strelnieko šūvių. Skirtumas tarp komandų buvo išaugęs iki 6 taškų, o paskutinę trečio ketvirčio sekundę tritaškį iš maždaug 8 m paleidęs Nikola Radičevičius jį dar padidino – 54:47.

Dovydas Giedraitis prasidėjus lemiamai žaidimo atkarpai dar vienu šūviu iš toli pirmą kartą suteikė saviškiams dviženklį pranašumą. „Žalgiris“ iškart sureagavo žaibišku spurtu 11:0, neleisdamas šeimininkams pernelyg užsisvajoti.

Aikštėje vėl virė šioms rungtynėms būdinga kova taškas į tašką, o likus žaisti 3 min. iki finalinės sirenos rezultatas buvo lygus 65:65.

Įspūdingu prasiveržimu priešininkų gynybą suraikė D. Giedraitis, Nielsas Giffey atsakė taikliais baudų metimais, bet nesustabdė Džordže Gagičiaus.

Džordže Gagičius

L. Lekavičius pataikė iš vidutinio nuotolio, o Joshua Nebo efektingai nupūtė D. Giedraičio metimą.

J. Strelnieko ranka prie baudų metimų linijos nedrebėjo, panevėžiečių antpuolis nenusisekė, o L. Lekavičius įsigudrino atkovoti kamuolį puolime – „Žalgiris“ galiausiai iš mūšio lauko išėjo nugalėtoju.

„Lietkabelis“: Kristupas Žemaitis 12, Vytenis Lipkevičius 11, Nikola Radičevičius, Kasparas Berzinis ir Džordže Gagičius (7 atk. kam.) – po 8, Dovydas Giedraitis ir Panagiotis Kalaitzakis – po 7;

„Žalgiris“: Janis Strelniekas 18 (3/5 trit., 9/9 baud., 7 rez. perd.), Lukas Lekavičius 14, Nielsas Giffey (7 atk. kam.) ir Joffrey Lauvergne'as – po 9, Joshua Nebo 8, Artūras Milaknis 6.

Kauniečiams tai buvo paskutinė dvikova prieš Eurolygos sezono startą. Penktadienį Martino Schillerio auklėtiniai išvykoje susidurs su Vilerbano ASVEL (Prancūzija).

„Žalgiriui“ Panevėžyje negalėjo padėti Paulius Jankūnas, kuris dėl blauzdos raumens traumos nerungtyniaus apie 10 dienų. Komandos kapitonui teks praleisti ir išvyką į Prancūziją.

Tuo metu praėjusiame ture nežaidę Edgaras Ulanovas ir J. Lauvergne'as pirmadienį sugrįžo ant parketo.

Oficialų sezoną vietiniame fronte „Žalgiris“ pradėjo sunkiomis pergalėmis prieš Jonavos „Cbet“ (86:80) ir Alytaus „Dzūkiją“ (105:100), „Lietkabelis“ kur kas lengviau susitvarkė su Klaipėdos „Neptūnu“ (83:62).

Tarpusavyje komandos buvo susitikusios rengdamosis sezonui. Rugsėjo pradžioje panevėžiečiai svečiuose įveikė žalgiriečius 82:80.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)