Pateikiame sąrašas interjero elementų, kurie renka dulkes ir kasdieniame gyvenime tik kelia nepatogumų:

1. Atviros lentynos ir kabyklos

Ne taip seniai interjere ypatingai išpopuliarėjo šis dizainerių sprendimas, ypač virtuvėje. Nieko stebėtino – didelės pakabinamos spintelės nedidelėse erdvėse atrodo gremėzdiškai, užima daug vietos. O atviros lentynos yra lengvos, neapkrauna patalpų, tinka laikyti indams ir kavos, arbatos, kruopų dėžutėms. Tiesa, tik iš pirmo žvilgsnio.

Atviroje lentynoje sudėti indai taps magnetu dulkėms, riebalams ir kt. nešvarumams, ypač jei kabės netoli viryklės. Dėl šios priežasties teks kur kas dažniau tvarkytis. O kad virtuvė atrodytų estetiškai, reikės kruopščiai parinkti lentynų turinį – gražius, stiliumi ir spalvomis suderintus indus, dėžutes.

Tas pats pasakytina ir apie kabyklas puodams. Jos atrodo puikiai ir turbūt patogiau siektelėti indą nuo kabyklos, nei išsiimti iš spintelės. Bet vėlgi prisiminkime dulkes, tyškančius taukus, kurie nusės ant puodų. Nebent norite dažniau plauti indus? Tada rinkitės puodų kabyklą.

Dėmesio – atviros lentynos knygoms irgi nėra sumanus interjero sprendimas, nors daugelis tokias renkasi. Visų pirma, ant knygų kaupsis dulkės, jos bluks nuo saulės. Antra, generalinis tvarkymasis truks kur kas ilgiau ir reikės daugiau pastangų, ypač jei turite didelę biblioteką. Tinkamesnis variantas – įstiklintos spintos.

2. Kilimai

Moteris siurbia

Teks rinktis – ar norite gražaus interjero su kilimu, kuris suteiks interjerui jaukumo, ar siekiate maksimaliai praktiško interjero. Kilimas – vienas iš labiausiai dulkes renkančių daiktų. Norint palaikyti namuose švarą, teks ne tik jį reguliariai siurbti, bet ir plauti ar vežti į valyklą, jeigu nepavyktų patiems išvalyti nešvarumų.

3. Žaliuzės

Užuolaidos atrodo gražiau už žaliuzes, daro interjerą stilingesnį, jaukesnį, tačiau jas sunkiau prižiūrėti. Būtent todėl daugelis teikia pirmenybę žaliuzėms, nežinodami, kad stipriai apsirinka. Žaliuzės saugo kambarį nuo saulės spindulių, tačiau tvarkantis su jomis – tikras vargas. Ant žaliuzių susikaupia daugybė dulkių, o norint nuvalyti kiekvieną juostelę teks įsigyti specialių aksesuarų ir skirti nemažai laiko. Nepamirškime estetinio aspekto – žaliuzės daro butą panašų į biurą.

4. Kelioniniai kosmetikos rinkiniai

Jei artimiausiu metu nesiruošiate niekur vykti, meskite lauk visus miniatiūrinius buteliukus su šampūnais, balzamais, dušo želė ir kt. Šitie buteliukai tik užims daugybę vietos vonios kambaryje, kuris daugumoje namų ir taip nėra didelis. Buteliukai, flakonėliai sukuria vadinamąjį vizualinį triukšmą, todėl net po generalinės tvarkos vonia atrodys ne iki galo tvarkinga. Kraštutiniu atveju, sudėkite buteliukus į dėžę ir įdėkite ją į spintą ar į sandėliuką.

5. Sunkūs, dideli šviestuvai

Linkėjimai iš dešimto dešimtmečio. Daugelis tikriausiai prisimena didelius, prašmatnius šviestuvus, kurie tarybiniais laikais kabojo daugelio žmonių namuose. Nuo to laiko praėjo daug metų, pasikeitė mados, žmonės ėmė vertinti praktiškumą ir minimalizmą. Kabančius šviestuvus ir taip nelengva valyti, o jei gausu mažų detalių, kurias sunku pasiekti, tvarkymasis virs košmaru. Jei nusispjausite ir nevalysite šviestuvo, visi namiškiai kvėpuos dulkėmis ir lauks, kol kas nors visgi imsis valymo.

Dulkės

6. Vaikų dirbiniai ir piešiniai

Laikui b4gant atminimui paliekamų daiktų daugėja. Pagalvokite – kiekvienais metais, pradedant darželiu, atžalos pagamina po kelis darelius. Iš pradžių tai džiugina, stengiatės pakabinti, padėti mažųjų šedevrus, kad matytųsi, bet vėliau, kai susikaupia didžiulė kolekcija, sukate galvą, kur viską sutalpinti. Kad butas nevirstų sandėliuku, palikite tik gražiausius darbelius (galima nupirkti jiems atskirą spintą ar lentyną), visus kitus nufotografuokite ir išmeskite. Tokiu būdų vaikų kūryba išliks atmintyje, tik neužims daug vietos.

7. Kosmetika

Pats laikas atlikti kosmetikos reviziją ir patikrinti grožio priemonių galiojimo laiką. Priklausomai nuo rūšies (blakstienų tušas, pudra, lūpų dažai, tonuojamasis kremas), jie galioja skirtingą laikotarpį, tiesa, nė vienos priemonės galiojimo laikas nebus dešimt metų. Po revizijos ne tik išmesite lauk dulkes renkančius daiktus, bet ir apsaugosite odą nuo galimo bėrimo, sudirgimo, kas gresia vartojant pasibaigusio galiojimo kosmetikos priemones.

8. Žurnalai ir laikraščiai

Popieriniai žurnalai, laikraščiai praranda populiarumą, juk visi pereina prie interneto leidinių, kad maksimaliai greitai pateiktų skaitytojams informaciją. Ženkite koja kojon su laiku ir nebepirkite žurnalų ir laikraščių. Jie turi nemalonų ypatumą kauptis, užimti daug vietos, o perskaitytų niekas jų nebevarto. Patikusias publikacijas ar nuotraukas galima išsikirpti ir sudėti į segtuvą.

9. Tuščios dėžės

Dėžės reikalingos – į jas patogu sudėti įvairius smulkius daiktus pradedant siuvimo priemonėmis, baigiant maisto produktais. Jei susikaupė nemažai tuščių dėžių, pagalvokite, ką su jomis veiksite, ką jose laikysite. Bus patogiau, jei ant kiekvienos dėžės užklijuosite lapelį su užrašu, kokie daiktai joje laikomi. Nenaudojamas tuščias dėžes galima išmesti, kad jos neužimtų spintoje vietoje. Palikite kelis atsarginius variantus, o su kitomis atsisveikinkite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)