Kaune leidžiamas žurnalas „Farmacija ir laikas“ kartu su instituciniu partneriu Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Farmacijos fakultetu šiemet taip pat skelbia Lietuvos metų vaistininko rinkimų pradžią, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Ta proga šalies vaistininkai sulaukė nuoširdžių padėkų iš rinkimų organizatorių ir iš Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybės.

„Gydytojo klaidas gali ištaisyti vaistininkas, o vaistininko klaidas skaičiuoja šventas Petras, – šmaikščiai perfrazuodamas farmacijos istoriką Taurą Meką, profesinės šventės ir prasidedančių geriausio metų vaistininko rinkimų proga sveikinimo žodį visiems šalies vaistininkams pradėjo sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. – Drąsu, bet kartu tai neabejotinai perduoda žinutę apie vaistininko profesijos svarbą...“

Arūnas Dulkys

Sveikatos apsaugos ministras padėkojo vaistininkams už sunkų ir be galo atsakingą darbą besitęsiančios pandemijos metu, palinkėjo visokeriopos sėkmės tolesniuose darbuose ir paragino kuo drąsiau ir aktyviau dalyvauti prasidedančiuose ketvirtuosiuose geriausio metų vaistininko rinkimuose.

Daug šiltų žodžių šalies vaistininkams skyrė ir LSMU Farmacijos fakulteto dekanė prof. Ramunė Morkūnienė, žurnalo „Farmacija ir laikas“ vyriausioji redaktorė prof. Loreta Kubilienė, ankstesnių rinkimų nugalėtojai – metų vaistininkė vilnietė Kristina Vaičaitienė („Gintarinės vaistinės“ vaistinių tinklas) bei taip pat sostinėje dirbantis vaistinės vedėjas Rimvydas Blynas („Camelia“ vaistinių tinklas).

Kaip informavo prof. Loreta Kubilienė, šiemet pagrindinis Lietuvos metų vaistininko rinkimų kriterijus bus „Vaistininkas – farmacinės paslaugos teikėjas“, didelį dėmesį skiriant tam, kaip, konsultuodamas pacientus, vaistininkas remiasi mokslo įrodymais paremta praktika, skatina pacientą laikytis vaistų vartojimo nurodymų, sprendžia su vaistų vartojimu susijusias problemas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)