Labdaros organizacija „Dogs Trust“ teigia, kad per pastarąsias kelias savaites su šunų atsisakymu susijusių skambučių padaugėjo 35 proc. Taip pat teigiama, kad žmonės persvarstė galimybę turėti augintinį, nes jų gyvenimo aplinkybės po karantino kardinaliai pasikeitė.

Naminių gyvūnėlių pardavimas Jungtinėje Karalystėje išaugo nuo pat pandemijos pradžios, kai vis daugiau žmonių pradėjo leisti laiką namuose.

Šių metų pradžioje Naminių gyvūnėlių ėdalo gamintojų asociacija pranešė, kad nuo pandemijos pradžios Jungtinėje Karalystėje 3,2 milijono namų ūkių įsigijo augintinį. Jaunimas buvo pagrindinė šios tendencijos varomoji jėga – daugiau nei pusė naujų savininkų yra 16–34 metų amžiaus.

Šuniukų kaina karantino metu daugiau nei padvigubėjo, šie keturkojai vidutiniškai kainavo apie 1 900 svarų.

„Dogs Trust“ pranešė, kad svarstančių galimybę atsisakyti savo augintinių, skaičius padidėjo tuomet, kai buvo paskelbta, kad daugelis kovos su pandemija priemonių Anglijoje bus panaikintos liepos 19 d.

Pasak jų, srautas į jų svetainės puslapius „atsisakant savo šuns“ liepą padidėjo daugiau nei 180 proc., palyginti su apsilankymais prieš pandemiją.

„Po pandemijos kilusio augintinių paklausos augimo, kai milijonai žmonių džiaugėsi šunų draugija, šiandienos skaičiai, deja, mūsų nestebina, – sako Labdaros organizacijos vadovas Owenas Sharpas, – Keičiantis šunų šeimininkų gyvenimo aplinkybėms, vėl atsidarius šaliai, šuniukai virsta triukšmingais „paaugliais“. Daugelis šeimininkų yra priversti iš naujo apsvarstyti augintinio vietą savo gyvenime“.

Labdaros organizacija, pradėjusi nacionalinę „šunų apklausą” - šunų savininkų surašymą – kalba apie tikimybę, jog per ateinančius mėnesius padidės atgal priimamų šunų skaičius, ir apibūdina tai kaip „gresiančią krizę“

Jungtinėje Karalystėje dabar yra apie 34 milijonai augintinių, įskaitant 12 milijonų šunų, pranešė asociacija.

RSPCA asociacija anksčiau įspėjo, kad augintinių nuosavybės bumas gali virsti „krize“ tiems gyvūnams, kurių savininkai po karantino sugrįš į darbus ir nebegalės skirti savo augintiniams tiek dėmesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)