„Tai yra kasdieninis teroras, tu pripranti visko bijoti nuolatos“, – laidoje „Kasdienybės herojai“ sako žinoma dainininkė.

Šią vasarą Rūta atšventė savo keturiasdešimtmetį. Nemažai tokio amžiaus moterų prisipažįsta, kad šis etapas – bene pats geriausias gyvenime ir jo neišmainytų net į ankstyvą jaunystę – turi patirties, galimybių, pažįsti save ir žinai, ko nori iš gyvenimo. Rūta taip pat patikina norinti atverti naują gyvenimo lapą, tačiau prisipažįsta ne savo noru vis dar esanti įstrigusi senajame.

Prieš beveik dvejus metus Rūta su vaikais išsikraustė iš savo namų, nes, kaip pati sako, nebegalėjo daugiau gyventi su savo sutuoktiniu ir vaikų tėvu. Tačiau skyrybų procesas, panašu, bus itin ilgas ir sudėtingas – kaip rašoma spaudoje, Rūta siekia santuoką nutraukti dėl sutuoktinio kaltės, o šis nesutinka.

„Skyrybų procesas trunka jau apie porą metų, bet realiai jis prasidėjo tik dabar. Kai nesusiduri, gal kitaip atrodo, bet kai susiduri, žinai, kad ten, kur yra ginčas, teisminiai procesai yra ilgi. Jeigu kažkokia nauja medžiaga teismo procese atsiranda, kad ir smulkmena, atrodytų, bet vėl viskas nukeliama dar keliems mėnesiams iki kito posėdžio.

Tai dar vienas atsakymas, dėl ko moterys nelabai skuba skirtis, nes realiai jos pagalvoja – vienas dalykas – kur jos eis, kas jas gins. Nes kur jūs matėte smurtautoją, kuris sakytų – taip, aš kaltas. Dar neteko matyti. Ne, greičiau sakys – ji nestabilios psichikos, ji neprižiūri vaikų, tai yra klasika.

Jos galvoja, ar jos išgyvens šitą etapą išvis psichologiškai. Tie vaikai tampomi pirmyn atgal, kada noriu imu, kada noriu parvežu. Tai yra bandymas parodyti, kad tau nebus geriau be manęs negu su manimi. Ir tai veikia“, – atvirai pasakoja dainininkė.

Vykstant teismo procesui, Rūta patikina negalinti kalbėti nei apie savo asmeninio gyvenimo, nei apie skyrybų detales. Tačiau ji prisipažįsta žinanti, ką reiškia smurtiniai santykiai, ir apie juos kalba dėl kitų panašaus likimo moterų.

„Tu esi nuolatiniame nuovargyje ir dar sakoma, kad tu esi kaltas dėl to. Tu kažkaip nesišypsai, tu mažai šypsaisi“, – patikina Rūta.

Visą interviu žiūrėkite vaizdo įraše.

Gyvenimo būdo laida „Kasdienybės herojai“ – tai stiprių asmenybių jaudinančios gyvenimo istorijos. Kas savaitę – interviu su gerai žinomais, o gal išskirtinį gyvenimo būdą pasirinkusiais žmonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (297)