Kaip ir šiemet, bankai ir kredito unijos 2022 m. privalės suteikti galimybę visas būtiniausias mokėjimo paslaugas gauti už ne didesnę kaip 1,45 Eur, o nepasiturintiems gyventojams – 0,72 Eur per mėnesį kainą.

Tokia maksimali kaina nustatyta pagal Lietuvos banko patvirtintą metodiką ir galios nuo 2022 m. sausio 1 d. iki gruodžio 31 d.

Pagrindinės mokėjimo sąskaitos sudėtis 2022 m. taip pat nėra keičiama.

Vartotojai gali laisvai pasirinkti, ar naudotis pagrindinės mokėjimo sąskaitos paslaugų krepšeliu, ar kitais bankų ir kredito unijų siūlomais mokėjimo paslaugų krepšeliais.

Į Lietuvos banko patvirtintą pagrindinės mokėjimo sąskaitos krepšelio sudėtį šiuo metu įtrauktos būtiniausios mokėjimo paslaugos, kurios kas mėnesį būtų teikiamos be papildomų mokesčių, yra tokios:

- sąskaitos atidarymas ir tvarkymas;

- el. bankininkystė, saugi sąskaitos valdymo ir prisijungimo prie jos priemonė (kodų generatorius, speciali programėlė ir pan.);

- gautų mokėjimų eurais įskaitymas;

- grynųjų pinigų įmokėjimas kredito įstaigos parinktu būdu;

- mokėjimo kortelė ir atsiskaitymai kortele prekybos vietose ir internetu;

- ne mažiau kaip 10 bet kokių pervedimų eurais internetu kas mėnesį, įskaitant momentinius mokėjimus, įmokas, e. sąskaitų apmokėjimą, pervedimus įstaigos viduje ir į kitus mokėjimo paslaugų teikėjus, tiesioginio debeto operacijas;

- grynųjų pinigų išmokėjimas – ne mažiau kaip 550 eurų per mėnesį banko bankomatų tinkle ar kredito unijos parinktu būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)