Tais laikais elektrą gaminančios celės dar nebuvo paplitusios, taigi, buvo sumontuoti kolektoriai, kuriuose šilumokaičio vaidmenį atlieka antifrizas. Pilant namo pamatus ir formuojant pirmo aukšto grindis buvo panaudotas storas betono sluoksnis, kuris atlieka savotišką „pečiaus“, šilumos akumuliavimo, funkciją. Name yra įrengtas dviejų kontūrų grindinis šildymas: vieną kontūrą šildo dujinis katilas, kitą – atskirą – saulės sušildytas antifrizas.

Ši sistema vyrui veikia jau 20 metų

Karšto vandens boileris šildomas analogiškai – dviem kontūrais. Vieno saulės elemento nominali perskaičiuota galia yra 500 vatų, taigi, saulėtą dieną ant stogo veikia beveik 20 Kw šilumą generuojanti sistema, kuri šildo namus ir vandenį. Lietuvos geografinė padėtis užtikrina sistemos veikimą nuo vasario iki lapkričio mėnesio, efektyviausiai – nuo kovo iki spalio. Gruodį ir sausį veikia mažiau efektyviai, priklausomai nuo saulės intensyvumo.

Ši sistema vyrui veikia jau 20 metų

Kadangi grindiniam šildymui nereikia labai aukštos temperatūros, tai pusę šildymo sezono dujinis šildymo katilas praktiškai neįjungiamas. Sistema yra pilnai automatizuota, tai yra. įsijungia ir išsijungia nuo šilumos daviklio, sumontuoto ant stogo. Klimatui šylant, šios sistemos efektyvumas didėja.

Ši sistema vyrui veikia jau 20 metų

Privalumai:

1. Kaina – maždaug 10 kart pigesnė už tokio pat galingumo saulės elektrinę. Skirtingai nuo elektrą gaminančių panelių, metams bėgant šių kolektorių produktyvumas nemažėja, tai yra, sistema yra praktiškai amžina.

2. Labai aukštas tokios sistemos naudingumo koeficientas – jis artimas 1. Tai yra, kiek šilumos sugeneruojama ant stogo, tiek pat yra perduodama į grindis ar boilerį.
3. Turėdamas tokia šildymo sistemą nesi priklausomas nuo elektros tiekėjų, nepriklausai nuo elektros energijos panaudojimą ir perteklinės energijos saugojimą reglamentuojančių įstatyminių aktų. Kurie, kaip ir elektros saugojimo kainos, turi tendenciją keistis – deja, ne į gerąją pusę.

Ši sistema vyrui veikia jau 20 metų

4.Per daugiau nei 20 metų eksploatacijos nebuvo jokių gedimų ar sutrikimų, maždaug kartą per metus reikia papildyti sistemą keliais litrais antifrizo. Šiaip visa sistema veikia nepriekaištingai.

Papasakok, ką savo namuose įsirengei ar pasidarei pats, ir laimėk 1000 eurų vertės elektrinį paspirtuką. Visas sąlygas rasite paspaudę čia, o laiškus siųskite adresu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)