Svorio kategorijos iki 72 kg varžybose, kuriose dalyvavo 14 konkurentų, praėjusių metų Europos čempionato prizininkas savo varžovams leido surinkti tik penkis taškus, kuomet pats atakavo itin rezultatyviai – už techninius veiksmus teisėjai jam skyrė 38 balus.

Antrą vietą užėmė Julius Matuzevičius (87 kg; 7 dalyviai), bronzos medalius iškovojo Arminas Lygnugaris (82 kg; 5 dalyviai) ir Vilius Laurinaitis (97 kg; 11 dalyvių).

Per žingsnį nuo pjedestalo liko ketvirtąsias vietas užėmę Adomas Grigaliūnas (67 kg; 8 dalyviai) bei Martynas Nemsevičius (97 kg; 11 dalyvių).

Varžybose Danijoje ne vienas Lietuvos kovotojas demonstravo užsispyrimą ir tikslą pasiekė paskutinėmis sekundėmis. Taip svarbias pergales išplėšė J. Matuzevičius (prieš švedą Oskarą Johanssoną), M. Nemsevičius (taip pat prieš Švedijos atletą Aleksandarą Stjepanečičių). Imtyje su švedu Antonu Olssonu rankų nenuleido ir savo varžovą nugalėjo A. Lygnugaris.

Tuo metu jaunasis A. Grigaliūnas pasižymėjo metimais per petį, kuriais griovė Dominico Damono iš JAV gynybą ir iškovojo solidžią pergalę.

Olimpietis Mantas Knystautas (130 kg; 11 dalyvių) turnyre liko septintas, Romas Fridrikas (130 kg; 11 dalyvių) ir Justas Petravičius (63 kg; 9 dalyviai) buvo aštunti.

Lietuvos komanda užėmė 4 vietą tarp 14-os valstybių. Tarptautiniame turnyre Danijoje iš viso kovojo 81 imtynininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją