Toliau rikiuojasi Rusijos komunistų partija gauna (21 proc. balsų) , Liberalų demokratų partija – (8,7 proc.), „Eserai“ (7,9 proc.).

5 proc. barjero neperžengė „Nauji žmonės“ (4,7 proc.) ir Pensininkų partija (3,6 proc.) bei dar kelios menko populiarumo partijos.

INSOMAR skelbia, jog šiai apklausai buvo atrinktos 1455 rinkimų apylinkės 825 gyvenvietėse, atsižvelgiant į administracinį teritorinį regionų suskirstymą ir registruotų rinkėjų skaičiaus pasiskirstymą, siekiant užtikrinti duomenų reprezentatyvumą.

Apklausa buvo atlikta rinkėjams išeinant iš rinkimų apylinkių per visas tris balsavimo dienas. Apklausiamas buvo kas trečias, o apklausoje iš viso dalyvavo 438,2 tūkst. žmonių.

Per balsavimą buvo renkami įstatymų leidėjai į 450 vietų Valstybės Dūmą, iš jų 225 - pagal partijų sąrašus, o likusieji – vienmandatėse apygardose.

2016-ųjų Rusijos parlamento rinkimuose „Vieningoji Rusija“ surinko 54,2 proc., Komunistų partija – 13,34 proc., Liberalų demokratų partija – 13,14 proc., „Teisinga Rusija“ – 6,22 proc. balsų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)