Policija informavo, kad 11.32 val. buvo pranešta, kad užminuotas Vilniaus „Akropolis“.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai rado įtartiną krepšį, buvo įvestas planas „Skydas“.

Teigiama, kad evakuotas prekybos centras, į įvykio vietą buvo kviečiami „Aro“ pareigūnai.

Melagingas pranešimas

Pasirodo, kad pranešimas buvo melagingas, sprogmenys nebuvo surasti.

Teigiama, kad buvo sulaikytas asmuo dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Liudininku teigimu, vyras nenorėjo klausyti evakuacijos reikalavimų.

„Akropolio“ komentaras

Dominykas Mertinas, „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas, informavo apie situaciją prekybos centre.

„Šiandien gavome policijos tarnybos pranešimą apie galimai paliktus sprogmenis Vilniaus „Akropolyje”. Policijos pareigūnai nuodugniai ir atidžiai apžiūrėję prekybos ir pramogų centrą bei jo prieigas aptiko įtartiną krepšį „Akropolio“ viduje. Vykdome visus policijos nurodymus - prekybos centras, įskaitant visas parduotuves, darbuotojus ir lankytojus – evakuotas.

Pirkėjų ir darbuotojų saugumas yra mūsų svarbiausias prioritetas. Kilus potencialioms išorinėms grėsmėms, visuomet aktyviai bendradarbiaujame su policijos ir kitų teisėsaugos institucijų pareigūnais, įgyvendindami institucijų sprendimus bei rekomendacijas, reikalingas „Akropolio“ darbuotojų bei klientų saugumui užtikrinti. Taip elgiamės ir šiuo atveju – vykdome visus nurodymus“, - pranešė D. Mertinas.

Atnaujintas prekybos centro darbas

„Gavus atsakingų institucijų patvirtinimus, Vilniaus „Akropolis“ po pusvalandžio trukusios evakuacijos atnaujina darbą - toliau įprastai dirba visos parduotuvės.

Atsiprašome mūsų darbuotojų ir pirkėjų už nesklandumus, tačiau pirkėjų ir darbuotojų saugumas mums yra svarbiausias prioritetas. Kilus bet kokioms potencialioms išorinėms grėsmėms, operatyviai ir aktyviai bendradarbiaujame su policijos ir kitų teisėsaugos institucijų pareigūnais, nedelsiant įgyvendindami institucijų sprendimus bei rekomendacijas, reikalingas „Akropolio“ darbuotojų bei klientų saugumui užtikrinti“, - praneša prekybos centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (449)