Keturviečių baidarių 500 m distancijos finale prie starto linijos stojo Simonas Maldonis, Mindaugas Maldonis, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja. Lietuvos keturvietė distanciją įveikė per 1 min. 20,83 sek. ir iškovojo 5 vietą. Tai – aukščiausias Lietuvos keturvietės baidarės pasiekimas per visą pasaulio čempionatų istoriją.

Iki medalių lietuviams trūko vos 0,14 sek. Auksą iškovojo ukrainiečiai, sidabrą slovakai, o bronzą išplėšė čekai.

„Sunkiausia tai, kad labai nedaug trūko iki prizinės trečios vietos. Dėl to rūbinėje kilo diskusijos ir analizės, ko mums trūko. O trūko labai nedaug – centimetrų. Susiirklavimas buvo turbūt mūsų silpnoji dalis. Mes tik trečią kartą sėdėjom valtyje kartu. Trūko vos sieksnio iki trečios vietos. Lyg ir reikia džiaugtis, kad tiek nedaug trūko iki prizininkų pakylos, bet tuo pačiu ir labai apmaudu, kad likome be medalio“, – emocingai vienas per kitą komentavo baidarininkai, kuriems komandos sudėtį teko koreguoti prieš pat pasaulio čempionatą, nes dėl teigiamų COVID-19 testų į čempionatą negalėjo vykti Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

Iki tol geriausias Lietuvos keturvietės baidarės pasiekimas pasaulio čempionatuose buvo 2017 m. užimta 9 vieta.

Istorinį Lietuvai pasiekimą užfiksavo ir Andrejus Olijnikas. Jis tapo pirmuoju lietuviu po nepriklausomybės atkūrimo, patekusiu į pasaulio čempionato vienviečių baidarių 1000 m rungties finalą.

Distanciją finale A. Olijnikas įveikė per 3 min. 33,05 sek. ir užėmė 6 vietą. Nuo medalio A. Olijniką skyrė 2,18 sek. Pasaulio čempionu tapo portugalas Fernando Pimento. Tokijo olimpinis čempionas vengras Balintas Kopašas liko antras ir tenkinosi sidabro medaliu.

„Džiaugiuosi pasiektu rezultatu. Didelių lūkesčių nekėliau, nesiorientavau į rezultatą, o norėjau pagauti savo važiavimą. Pirmi 250 metrų buvo mano lenktynės. Viduryje distancijos bandžiau susitvarkyti su techniniais dalykais, bet man besitvarkant, varžovai pabėgo. Tikėjausi anksčiau pradėti finišą, bet nebuvo pakankamai jėgų galingai finišuoti. Pasiekiau 6 vietą ir tuo esu labai patenkintas“, – sakė iki tol dešimtmetį dvivietę baidarę irklavęs A. Olijnikas.

Sekmadienį vyksiančiuose pasaulio čempionato finaluose startuos dar dvi Lietuvos įgulos. Vienviečių baidarių 200 m distancijoje startuos 2018 m. šio nuotolio pasaulio vicečempionas A. Seja. Dviviečių kanojų 500 m rungties finale varžysis Vadimas Korobovas ir Henrikas Žustautas.