2021 metų susitikimą dėl pandemijos dukart atidėjęs, o po to ir atšaukęs PEF pranešė, kad metinis susitikimas po dvejų metų pertraukos sugrįš į prabangų Šveicarijos Alpių slidinėjimo kurortą.

2022 metų susitikimui buvo pasirinkta tema „Dirbti kartu, atkurti pasitikėjimą“.

Susitikimas, kuris vyks sausio 17–21 dienomis, bus „pirmasis pasaulio lyderių renginys, kuriame bus nustatyta tvaraus atsigavimo darbotvarkė“, rašoma Ženevoje įsikūrusios organizacijos paskelbtame pranešime.

„Pandemija atnešė didelių pokyčių. Pasaulyje, kuris kupinas neapibrėžtumo ir įtampos, asmeninis dialogas yra svarbesnis negu kada anksčiau“, – pažymėjo pranešime cituojamas PEF įkūrėjas ir vykdomasis pirmininkas Klausas Schwabas.

Atsižvelgę į tai, kaip krizė „padidino lūžius visuomenėje“, organizatoriai pabrėžė, jog reikalingi tiesioginiai lyderių susitikimai, kad būtų užmezgama partnerystė ir kuriama politika.

„Susitikimas suburs perspektyviai mąstančius lyderius, siekiant skatinti daugiašalį bendradarbiavimą ir spręsti labiausiai neatidėliotinus pasaulio ekonominius, politinius ir socialinius uždavinius“, – rašoma pranešime.

Pasak PEF, rengiant susitikimą pirmenybė bus teikiama visų forumo dalyvių saugumo užtikrinimui pandemijos sąlygomis.

Organizatoriai taip pat nurodė bendradarbiaujantys su Šveicarijos valdžia ir tarptautinės sveikatos organizacijomis, siekdami imtis visų būtinų priemonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)