27-erių kauniečio varžovu būtų aštuoneriais metais vyresnis kubietis Yordenisas Ugasas.

Skelbiama, kad pastarajam tokį ultimatumą iškėlė pati WBA, nurodžiusi suorganizuoti dvikovą iki kitų metų sausio vidurio.

Skambiausią savo pergalę Y. Ugasas nuskynė praėjusį mėnesį teisėjų sprendimu įveikęs Filipinų bokso legendą Manny Pacquiao.

Veteranas profesionaliame ringe iš viso pasirodė 31 kartą, laimėjo 27 kovas (12 – nokautais) ir patyrė 4 nesėkmes.

Yordenisas Ugasas, Manny Pacquiao (dešinėje)

Savo ruožtu, E. Stanionis laimėjo visas 13 dvikovų (9 – nokautais), neskaitant praėjusios su amerikiečiu Luisu Collazo, kuri rugpjūtį kontroversiškomis aplinkybėmis baigėsi be jokio rezultato.

Praėjusį pavasarį interviu Delfi pats boksininkas prognozavo kiek ilgesnį kelią link tikslo.

„Manau, kad mane nuo titulinės kovos skiria dar trys, galbūt keturios ar penkios dvikovos. Patirties dar reikia, kaip profesionalas esu dar jaunas. Savo piko kol kas nepasiekiau, manau, tai nutiks sulaukus 29-30 metų. Nors ir dabar jaučiuosi gerai, nebesu „žalias“ kaip prieš trejus metus, galėčiau kovoti dėl čempiono diržo. Manau, galėčiau ir laimėti – bent jau prieš kai kuriuos čempionus“, – tuomet sakė E. Stanionis.

Toje pačioje svorio kategorijoje dėl pasaulio čempiono diržo – tik ne WBA, o WBO – yra kovojęs kitas lietuvis Egidijus Kavaliauskas. Bet jam 2019 metais nepavyko įveikti amerikiečio Terrence'o Crawfordo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)