Cukinijos ir burokėliai yra bene vėlyviausios daržo gėrybės, kurios, tinkamai laikomos, gali išbūti ir visą žiemą bei išlaikyti šviežumą. Turimas daržo gėrybes galima apdoroti ir iš jų pasiruošti salotas ar ruošti „paruoštukus“ kitiems patiekalams“, – sako „Maximos“ maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė.

Kaip šaldyti burokėlius ir cukinijas?

Iš cukinijų žiemai galima paruošti ne tik salotų ar kitaip jas marinuoti ar konservuoti. „Paruošti cukinijas šaldyti labai paprasta: gerai cukinijas nuplaukite, nupjaukite galiukus, sutarkuokite pačią cukiniją. Tarkius sudėkite į šaldymo maišelius, iš jų ištraukite orą ir dėkite į šaldymo kamerą“, – proceso eiga dalinasi B. Baratinskaitė ir atskleidžia, kad taip užšaldytos cukinijos bus tinkamos naudoti 5–9 mėnesius, rašoma pranešime spaudai.

Cukinijos

Norėdami panaudoti tarkuotas šaldytas cukinijas jas atitirpinkite, o joms atitirpus prieš naudojimą išspauskite tarkiuose esantį skystį.

„Burokėliams užšaldyti reikės skirti daugiau laiko. Vidutinio dydžio burokėlius gerai nuplaukite ir sudėkite į verdantį vandenį – jie turėtų išvirti per 45 minutes. Vos išvirus dėkite burokėlius į ledo ir vandens vonelę, kad sustabdytumėte virimo procesą. Burokėlius nulupkite, nupjaukite galiukus ir gerai nusausinkite. Tuomet sutarkuokite ir sudėkite į šaldymo maišelius, iš jų ištraukite orą ir dėkite į šaldymo kamerą“, – sako maisto ekspertė ir prideda, kad jeigu norisi, burokėlius galima šaldyti ir netarkuojant, o pjaustant kubeliais – tuomet prieš šaldymą juos reikėtų sudėti atskirai kepimo skardoje išklota kepimo popieriumi, o burokėlių kubeliams sušalus, juos galime perdėti į šaldymui skirtą maišelį. Tokiu būdu užšaldyti burokėliai nesukibs kartu, tad kaskart galima naudoti tik tokį kiekį, kokio reikia.

Burokėliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)