Pirmosiose rungtynėse lietuvės 8:4 nugalėjo Ukrainos komandą. Lietuvos rinktinė po keturių kėlinukų pirmavo 5:2, bet vėliau Ukrainos ekipa atsakė 2 taškais ir skirtumą sumažino iki minimumo. Vis tik šeštajame ir septintajame kėlinukuose mūsiškės pridėjo dar 3 taškus ir turnyras buvo pradėtas pergale.

Antrą varžybų dieną Lietuvos rinktinė pradėjo 6:3 nugalėdama Slovėniją. Mūsiškės pergalei pamatus padėjo per pirmus keturis kėlinukus, po kurių pirmavo 5:0.

Vėliau sekė kol kas vienintelis lietuvių pralaimėjimas – 3:6 nusileista Austrijos ekipai.

Pirmąjį ratą Lietuvos akmenslydžio rinktinė, kuriai atstovauja kapitonė Virginija Paulauskaitė, Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė ir Rūta Blažienė, baigė įspūdinga pergale 8:0 prieš belges.

Antrąjį ratą lietuvės pradėjo dviem pergalėmis iš eilės – šįkart kiek sunkiau, 10:6 įveiktos belgės bei užtikrintai 8:2 nugalėtos ukrainietės.

Moterų turnyre pirmauja visas šešerias rungtynes laimėjusios austrės. Lietuva užima antrąją vietą, o trečia yra Slovėnija (3 pergalės/3 pralaimėjimai). Pirmąjį etapą lietuvės ketvirtadienį būtent ir baigs su šiomis komandomis. Belgės ir ukrainietės tarpusavyje kausis dėl paskutinės vietos pusfinalyje.

Pusfinalis ir finalas bus žaidžiami penktadienį. Į aukštesnį Europos čempionato B divizioną pateks trys stipriausios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)