Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) prie Vidaus reikalų ministerijos, metu nustatyta, kad 49 metų nė karto neteistas Alytaus miesto gyventojas sutiko už piniginį atlygį padėti pernešti Radviliškio rajone iš traukinio išmestas cigaretes į maždaug už 1 kilometro esantį mišką.

Sulaikytasis pareigūnams pasakojo, kad į jį kreipėsi nepažįstamas vyras, siūlydamas užsidirbti pinigų. Vyras, sužinojęs, kad reikės tik nuo bėgių surinkti dėžes su cigaretėmis ir jas sunešti į miškelį, susigundė už šį darbą gauti 300 eurų atlygį. Manoma, kad gabenti nelegalias cigaretes automobiliu vyro paprašyta nebuvo.

Tyrimo duomenimis, traukiniu, važiavusiu maršrutu Vaidotai–Klaipėda, buvo gabenta daugiau nei 50 tūkstančių pakelių įvairių rūšių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Jų vertė rinkoje siekia beveik 180 tūkst. eurų. Nepaženklintos Lietuvos Respublikos banderolėmis cigaretės sulaikytos, bus sprendžiamas jų konfiskavimo klausimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)