35-erių japonas į Lietuvą atvyko antradienį ir apie naują karjeros etapą iš pradžių pranešė savo „Youtube“ kanale.

Futbolininkas 2010-2013 metais atstovavo Maskvos CSKA, 2014-2017 metais gynė A.C. „Milan“ klubo garbę.

Po etapo Italijoje japonas spėjo užsivilkti Meksikos, Australijos, Danijos, Brazilijos bei Azerbaidžano klubų marškinėlius.

„Esu sujaudintas, kad esu čia. Niekada čia nebuvau, tai pirmas mano kartas Lietuvoje. Kai gavau pasiūlymą iš „Sūduvos“, nežinojau apie klubą nieko. Galvojau, kad lietuvių kalba panaši į rusų, bet klydau. Jos tikrai nėra panašios. Jau pradėjau susipažinti su vietine kultūra, tikrai žadu aplankyti garsias vietas Lietuvoje. Esu sujaudintas, man tai bus naujas iššūkis“, – kalbėjo K. Honda.

„Su „Hero“ agentūra bendravome nuo pavasario. K. Honda turėjo gerą sezoną Azerbaidžane. Džiaugiuosi klubo ir bendruomenės vardu – su šiuo nauju žaidėju tapsime konkurencingesni, o visa A lyga – įdomesnė“, – sakė Marijampolės „Sūduvos“ klubo direktorius Andrius Murauskas.

„Dvi priežastys, kodėl esu čia. Sezonas baigiasi prieš Naujuosius metus. Klubas turi galimybę tapti šalies čempionu. Turiu padėti Marijampolės klubui tapti čempionais. Tai nebus lengva, nes yra daugiau gerų klubų Lietuvoje. Mano tikslas – tapti čempionu. Tikiuosi duoti agresyvumo atakoje, atlikti perdavimus, jei turėsiu galimybę, mušiu ir įvarčius. Žaidėjams už aikštės ribų perduosiu savo patirtį žaidėjams. Laiko nėra daug, tai nėra lengva. Paprastai reikia daugiau laiko pritapti“, – pasakojo saugas.

Deividas Šemberas? O jis lietuvis? Tikrai turiu susitikti su juo. Jis mielas vaikinas, agresyvus ir geras žaidėjas. Geri prisiminimai.
Keisuke Honda

„Labiausiai įsiminė žaidimas trijuose pasaulio čempionatuose. „A.C. Milan“ – buvo geriausia mano karjeroje stotelė, – vardijo naujasis „Sūduvos“ pirkinys, ilgametis Japonijos rinktinės žaidėjas. – Žinau, kad Lietuvoje žaidžiamas krepšinis. Man taip pat patinka krepšinis. „Sūduva“ mėgina tapti čempionais ir tai pakankama priežastis man prisidėti prie šio klubo. Tai ir pagrindinė motyvacija man. Pažiūrėjau apie Lietuvą kažkiek informacijos, bet dar turėsiu laiko pastudijuoti“.

Jis tvirtino, kad tikrai dar nesirengia čia pabaigti karjeros: „Jei gerai sužaisiu čia, Lietuvoje, galbūt tūrėsiu geresnį šansą ateityje“.

„Esame laimingi, kad žaidėjas pasirinko mus. Jis ieškojo lygos, kuri baigtųsi šiemet. Mūsų tikslai ir K. Hondos – sutampa. Žaidėjas – profesionalas, abejonių, kad jis pasirengęs, nėra. Kada pasirodys aikštėje? Artimiausiu metu“, – sakė Marijampolės klubo direktorius A. Murauskas.

„Deividas Šemberas? O jis lietuvis? Tikrai turiu susitikti su juo. Jis mielas vaikinas, agresyvus ir geras žaidėjas. Geri prisiminimai. Mano atmintis nėra tokia gera“, – pralinksmėjo japonas paklaustas apie laikus Maskvos CSKA klube ir D. Šemberą.

„Treniravausi pats individualiai, bet dar reikia šiek tiek laiko. Futbolas – komandinis žaidimas, tačiau tikrai pasiruošiu rungtynėms taip greitai, kaip įmanoma“, – žadėjo K. Honda.

Karjera

K. Honda sąskaitoje – 98 rungtynės Japonijos rinktinės sudėtyje bei 35 įvarčiai atstovaujant savo šalies nacionalinei komandai. Jis žaidė trijuose pasaulio čempionatuose – 2010, 2014 bei 2018 metais.

Savo karjerą K. Honda pradėjo gimtinėje, 2004-2007 metais rungtyniavo „Nagoya Grampus“ ekipoje, 2008 metais žaidėjas persikėlė į Nyderlandų „VVV-Venlo“ klubą. Čia neužtruko ir 2010 metais matavosi Maskvos CSKA marškinėlius (94 rungtynės ir 20 įvarčių), čia rungtyniavo kartu su Deividu Šemberu.

2014-2017 metais japonas atstovavo A.C. „Milan“ klubui, kurio gretose sužaidė 81 rungtynes bei pelnė 11 įvarčių.

Nuo 2018 m. iki šios vasaros K. Honda spėjo pakeisti šešis klubus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)