2017 metais buvo priimtas įstatymas, uždraudęs iš Sardinijos paplūdimių vežtis smėlį, kriaukles ar akmenukus, nes jie buvo priskirti saugomiems ištekliams. Pažeidėjams gresia baudos nuo 500 iki 3000 eurų, o už bandymus išgabenti gamtos turtą stambiu mastu galima netgi atsidurti kalėjime. Paplūdimiuose buvo įrengti stendai su įspėjimais įvairiomis kalbomis, tačiau niekas nepadeda.

Vien per pirmąją šių metų rugsėjo savaitę Sardinijos policija užfiksavo keletą tokių atvejų. Italijos Olbijos miesto oro uosto darbuotojai sulaikė Šveicarijos pilietį, kuris bandė išsivežti butelį su smėliu ir maišą su akmenukais, kurių prisirinko Porto Rotondo paplūdimyje, ir keliautoją iš Nyderlandų, kuris turėjo rankinę, prigrūstą 3 kg kriauklių.

Trečias turistas tame pačiame oro uoste buvo sulaikytas už bandymus pavogti akmenis iš Kapo Pekoros paplūdimio Buggerru mieste. Visiems pažeidėjams gresia baudos nuo 500 iki 3 tūkst. eurų.

Muitinė nurodo, kad palyginus su praėjusiais metais, neteisėtų bandymų iš Sardinijos paplūdimių išvežti smėlio, akmenukų ar kriauklių sumažėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)