Naujo interviu metu ji sakė, kad žavisi 95-erių metų amžiaus Elžbietos II ir įpėdinio Charleso, Velso princo, atsidavimu, bet mano, jog monarchijos dienos – suskaičiuotos, skelbia dailymail.co.uk.

Bendraudama su „The Times“ reporteriais, H. Mantel pareiškė: „Labai sunku suprasti monarchijos prasmę šiuolaikiniame pasaulyje, kai kilmingieji laikomi tiesiog įžymybėmis.“

Kita vertus, rašytoja nurodė, kad princas Charlesas ir Elžbieta II puikiai atlieka savo pareigas ir „į viską žiūri rimtai“.

Kalbėdama apie Velso princą, ji sakė: „Jis itin daug mąsto. Tikriausiai ir apie savo vaidmenį ir jo reikšmę, juk vieną dieną taps karaliumi. Tai labai sena tradicija, ją gaubia savotiška šventumo aureolė.“

Paklausta, kiek, jos manymu, dar gyvuos monarchija, H. Mantel atsakė, kad vos dvi kartas. Jeigu rašytojos prognozė yra teisinga, princas Charlesas ir princas Williamas dar galėtų atsisėsti į sostą, tačiau aštuonerių metų amžiaus princas George’as karaliumi netaps.

H. Mantel yra pirmoji moteris, du kartus laimėjusi Bukerio premiją: 2009 m. už „Wolf Hall“ ir 2012 m. už romaną „Bring Up The Bodies“. Abu kūriniai yra trilogijos dalis.

Istorinių romanų veiksmas vyksta Tiudorų valdymo laikotarpiu – aprašomas T. Cromwellio iškilimas. Finalinėje trilogijos knygoje „The Mirror And The Light“ nušviečiami paskutinieji ketveri jo gyvenimo metai iki egzekucijos 1536-aisiais.

Bakingamo rūmų atstovas spaudai nesutiko pakomentuoti H. Mantel pasisakymų.

Apie karališkosios šeimos narius rašantis asmuo anksčiau šiais metais teigė, kad princas Williamas ir Kate pasikalbėjo su princu George’u apie jo laukiantį karaliaus vaidmenį, kai berniukui sukako septyneri. Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė neskubėjo savo sūnui pasakoti apie būsimąsias pareigas, nes norėjo, kad jo vaikystė būtų normali.

Naujame knygos „Battle of Brothers“ skyriuje Robertas Lacey rašo, kad 39-erių metų amžiaus Williamas ir Kate norėjo „patys pasirinkti tinkamą akimirką“ šiai svarbiai temai aptarti.

Buvęs Kembridžo kunigaikščių sekretorius neseniai išsakė savo nuomonę, kad Williamas ir Kate pasižymi tobula pusiausvyra, „reikalinga šiuolaikinės monarchijos tąsai“. Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė gyvena Kensingtono rūmuose, o jų vaikai – aštuonerių metų amžiaus princas George’as, šešerių metų amžiaus princesė Charlotte ir trejų metukų amžiaus princas Louisas – Londone lanko mokyklą ir darželį.

Porai artimi žmonės atskleidė, kad jiems puikiai sekasi, nes yra iš skirtingų visuomenės sluoksnių ir stengiasi sujungti „tradicines karališkosios šeimos narių pareigas su šiuolaikišku požiūriu į vaikų auginimą“.

Buvęs Kembridžo kunigaikščių asmeninis sekretorius Jamie’is Lowther-Pinkertonas žurnalui „People“ sakė: „Williamas turi patirties ir geba įvertinti karališkosios šeimos padėtį, taip pat yra stebėjęs jos evoliuciją. Kunigaikštienė prisideda pragmatišku supratimu, ką reiškia būti kilusiam iš paprastos, padorios šeimos.“

Tuo tarpu apie karališkąją šeimą rašantis Andrew Lownie’is tvirtino, kad dėl savo populiarumo pora gavo „rimtesnį vaidmenį“ karališkojoje šeimoje.

Anot jo, Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė žengia pirmyn, o karalienė – „atsitraukia“. „Williamas ir Kate yra labai populiarūs ir pamažu artėja prie statuso, kokį turėjo Charlesas ir Camilla, – paaiškino jis. – Tiesą sakant, jie yra beveik populiaresni, todėl tikriausiai gavo rimtesnį vaidmenį.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)