Kauno „Žalgiris“ pasirengimo naujajam sezonui etape patyrė ketvirtą pralaimėjimą iš eilės. Turkijoje vykstančiame „Gloria Cup“ turnyre penktadienį M. Schillerio auklėtiniai 57:71 (23:16, 16:14, 14:18, 4:23) nusileido Bursos „Tofaš“ krepšininkams.

Jei beveik tris kėlinius Lietuvos čempionai sėkmingai dorojosi su užduotimis aikštėje, tai dvikovos pabaigoje išgyveno tikrą košmarą. „Tofaš“ surengė galingą spurtą 20:0, o per paskutines 10 minučių žalgiriečiams pavyko sukrapštyti vos 4 taškus.

„Du su puse kėlinio buvau visiškai patenkintas vaizdu aikštėje ir žaidimu du prieš du. Man patiko, ką nuveikėme. Tai buvo žingsnis į priekį. Tačiau paskutinis kėlinys visa tai ištrynė“, – po pralaimėjimo kalbėjo M. Schilleris.

Anot jo, daugybę klaidų ir nepataikytus metimus išprovokavo dviejų pagrindinių žaidimo organizatorių Manto Kalniečio ir Janio Strelnieko trūkumas. Pirmasis nežaidė dėl Achilo sausgyslės skausmų, o latvis susižeidė per rungtynes.

„Mums labai trūko dviejų pagrindinių įžaidėjų Manto ir Janio, todėl labai sunku buvo kurti kažką puolime. Tačiau apskritai pačiu procesu, beveik trim kėliniais, esu patenkintas. Paskutinis ketvirtis buvo sudėtingas. 18 klaidų, 10 varžovų žaidėjų perimtų kamuolių. Taip nutinka, kai nėra kūrėjų aikštėje. Tokia realybė dabar. Susižeidė Mantas, susižeidė Janis, liko vienas žaidėjas, galintis varytis kamuolį ir dar tik mėginantis sugrįžti į gerą sportinę formą – Lukas“, – kalbėjo M. Schilleris.

Žalgiriečiai viešnagę Turkijoje baigs rugsėjo 12 dieną, sekmadienį, akistata su Eurolygos ir Turkijos čempionais Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkais.

Pastarieji penktadienį užsitikrino turnyro nugalėtojų vardą iškovoję antrą triuškinamą pergalę 97:67 (27:14, 27:14, 25:21, 18:18) prieš Krasnodaro „Lokomotiv“.

„Žalgirio“ strategas tvirtino, kad M. Kalnietis sekmadienį dar tikrai nežais, o dėl J. Strelnieko traumos situacija kol kas nėra aiški.

9 taškus dvikovoje su Bursos ekipa pelnęs Edgaras Ulanovas pripažino, kad pabaigoje „Žalgiris“ tiesiog pavargo.

„Pavargome. Daug klaidų lygioje vietoje. Varžovai tuo pasinaudojo. Matėsi, kad neturėjome jėgų, rotacija iškritus Mantui ir Janiui velniškai sumažėjo, neliko žmonių, galinčių varytis kamuolį. Tuo ir pasinaudojo varžovai. Aišku, kvailas pasiteisinimas, bet tokia šiandien realybė, rotacijoje pritrūkome „mažų“ žmonių“, – sakė puolėjas.

Ar galima kažko pasimokyti iš šių rungtynių?

„Tai iš visko galima pasimokyti, iš visų klaidų. Gynyboje gal dėjome žingsnį į priekį, bet puolime buvo žingsnis atgal. Puolime trūko situacijų nuskaitymo, atakos tęsinių ir aišku pataikymo. Jau kelios rungtynės iš eilės – prastai su pataikymu. Paguoda, kad tai dar tik pasirengimas sezonui“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)