Dvikovą prieš buvusią komandą anksčiau laiko užbaigė gynėjas Mantas Kalnietis, kuris pajuto Achilo sausgyslės skausmus. Nors trečiadienį krepšininkas jautėsi geriau, „Žalgirio“ klubo fizinio rengimo treneriai nusprendė sumažinti M. Kalniečio krūvius treniruotės metu.

Apie savo situaciją krepšininkas pasakojo Turkijoje esančiai „Žalgiris TV“ komandai.

„Šiandien situacija kiek pagerėjusi, bet buvo nustatytas Achilo sausgyslės uždegimas. Buvo nuspręsta, kad per treniruotę nejudėsiu greitai, todėl kartu su treneriu Sigitu Kavaliausku dirbau pagal atskirą programą. Stipriname pažeistą vietą“, – aiškino M. Kalnietis.

Žaidėjas tikino abejojantis, ar ketvirtadienio dvikovoje su Bursos „Tofaš“ klubu jis pasirodys ant parketo.

„Manau, kad nebandysime skubinti dalykų. Reikia išsigydyti tokius negalavimus per pasiruošimo sezonui laikotarpį. Sezono metu būtų sunkiau rasti laisvo laiko“, – tvirtino M. Kalnietis.

Apie besitęsiantį treniruočių ciklą su „Žalgiris TV“ kalbėjosi ir fizinio rengimo treneris S. Kavaliauskas, išskyręs pagrindinius jo aspektus.

„Į turnyrą atvažiavome nesiorientuodami į šias rungtynes. Daugiau žiūrėjome į klaidas po pirmųjų kelių rungtynių bei pagal tai susidėliojome treniruočių ciklą, žiūrėdami, kur dar galime padirbėti. Planavome, kad bus daugiau atsigavimo pratimų ir darbo su treniruokliais. Diena dar nesibaigė ir komanda dar turi vaizdo peržiūrą.

Ten krūvis yra daugiau protinis, o ne fizinis, kuris lygiai taip pat svarbus pasiruošime. Taigi, šiandien diena nėra laisvesnė, ji išnaudojama kaip įmanoma produktyviau. Rungtynės koreguoja pasiruošimą sezonui, atsižvelgiame, kaip atrodome, kokioje būklėje esame. Kaip esame suplanavę, viskas vyksta toliau. Orientuojamės ir pagal žaidėjų savijautą“, – kalbėjo specialistas.

„Lokomotiv“ klubui rezultatu 69:76 nusileidę „Žalgirio“ krepšininkai dvikovoje su „Tofaš“ ekipa sieks pirmosios pergalės draugiškų rungtynių cikle. Kalbėdamas apie komandos susižaidimą M. Kalnietis aiškino, kad treniruotėse išgaunamą kokybę reikia perkelti į draugiškas dvikovas.

„Iš tikrųjų, per treniruotes atrodome geriau nei rungtynių metu. Kokios to priežastys – sunku pasakyti. Galbūt per rungtynes viskas vyksta didesniame greityje, nes treniruočių metu būna įvairių stabdymų ir aiškinimųsi. Rungtynėse dar darome daug įvairių klaidų gynyboje, matosi, kad dar trūksta vienas kito supratimo. Dirbame ir judėsime į priekį“, – teigė įžaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)