Audriui tokio voro dar nebuvo tekę sutikti. „Kaune į namo garažą vėstant orams atklydo voras. Jo ilgis apie 8 cm tarp priekinių ir galinių kojų galų“, – rašė jis. Pasirodo, kad skaitytojas ant garažo sienos aptiko plyšinį kampavorį.

Plyšinis kampavoris

Grynas.lt jau anksčiau yra rašęs apie šiuos įspūdingo dydžio vorus, kurie laikomi vienais didžiausių Lietuvoje. Jų patelių dydis gali siekti 8 cm, o patinėliai išauga net iki 15 cm.

Tuomet kalbintas herpetologas, egzotinių gyvūnų žinovas Gerardas Paškevičius sakė, kad dėl dydžio šiuos vorus žmonės kartais net painioja su tarantulais, tačiau atskirti nėra sunku – plyšinis kampavoris beveik neturi plaukų, o tarantulai yra gausiai jais apaugę.

„Kaip sako pats pavadinimas, plyšinius kampavorius dažnai galima aptikti rūsiuose, sandėliuose, visokiuose plyšiuose, tarpuose, senose tvorose. Šie vorai yra vietinė rūšis, ne atvežtinė. Jie visada pas mus gyveno, jiems tiko vieta ir klimatas. Anksčiau jie apsigyvendavo prie visokių uolų, urvų, o dabar kai žmonės išsiplėtė ir jų padaugėjo, daugiau atsirado ir visokių statinių: rūsių, sandėliukų. Jiems labai patogu – ten yra šilčiau, drėgna, patogu nertis ir daug potencialaus ėdesio“, – pasakojo specialistas.

Šie vorai, specialisto teigimu, yra nuodingi ir pavojingi tik musėms, todėl žmonėms baimintis nereikėtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)