Strategas Giedrius Žibėnas nebuvo patenkintas komandos veiksmais gynyboje.

„Tai pirmos rungtynės namuose greta mūsų fanų. Kai kurie žaidėjai norėjo pasirodyti prieš juos ir gavosi nelabai gražios rungtynės akiai.

Taip, įmetėme 104 taškus, bet daug ko nepadarėme, ypač gynyboje. Puolime nesidalinome kamuoliu. Turime prastų įpročių žaisti kažkokį akademinį krepšinį. Mūsų trenerių darbas – tai likviduoti iš kai kurių žaidėjų, ypač iš gynėjų linijos.

Norime žaisti gyvesnį krepšinį, jog tiktume prie mūsų energingų fanų.

Pavyko tai, jog nė vienas žaidėjas nežaidė daugiau nei 21 minutę, antradienį laukia žymiai sudėtingesnės rungtynės, visa kita – pagal planą“, – apie pirmas rungtynes namuose kalbėjo ekipos strategas G. Žibėnas.

Jis įvertino peržiūroje esantį amerikietį TJ Starksą.

Gynėjų linijoje naujoko ieškantis Vilniaus „Rytas“ savaitgalį į peržiūrą pasikvietė 22-ejų metų 188 cm ūgio amerikietį, jis sostinėje treniruosis ir galės įrodyti save iki rugsėjo 18 dienos.

„Gynėjai visada turi būti alkani, agresyvūs, turi įsiveržti, sukurti, išprovokuoti pražangą, atsidurti baudos aikštelėje su kamuoliu. Jis tą darė labai gerai. Kai pažins komandos draugus metikus, tą darys dar geriau.

Tai treniruojamas krepšininkas, jis reaguoja į pastabas, kiekvieną patarimą. Taip pat pozityviai nustebino jp energija gynyboje“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Strategas teigė, jog kol kas anksti kalbėti, ar krepšininkas liks klube.

„Norime jį patikrinti žaidžiant su rimtesne komanda, sąlygose, kuomet krepšininkas nesijaus patogiai, kuomet gal jam bus juoda diena, nekris, nesiseks. Įdomu, ką jis tuomet gali pasiūlyti komandai“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Strategas taip pat atskleidė, jog klubas tęsia naujoko paiekas vietoj traumą patyrusio Jarviso Williamso. Aukštaūgis patyrė Achilo sausgyslės traumą, jam atlikta operacija. G. Žibėnas mano, jog J. Williamso reabilitacija gali užtrukti net 6-7 mėnesius.

„Jarviso trauma išmušė mus iš vasaros planų, kokią sudėtį norėjome matyti. Dabar privalome reaguoti į susidariusią situaciją. Piniginiu atžvilgiu tai mums nepadeda, bet esmė, kad situacija nėra paprasta. Bandome išsisukti iš esamos padėties ir surasti mūsų komandai Jarviso stiliaus žaidėją.“

Krepšinio turnyras „Vikinglotto taurė 2021“ vyksta rugsėjo 6–9 dienomis Vilniuje. Savo jėgas tarpusavyje išbandys ne tik puikiai žinomi Lietuvos krepšinio klubai bei jų žaidėjai, bet ir dar keturios tarptautinės komandos.

Turnyre dalyvauja dvi Lietuvos komandos: Vilniaus „Rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“. Iš Estijos varžysis Talino „Kalev“, Latvijai atstovaus Rygos „VEF“, Belgijai – Ostendės „Filou“, o Švedijai – Noršiopingo „Dolphins“.

Krepšinio kovas bus galima stebėti tiek „Jeep“ krepšinio arenoje, Ozo g. 14A, Vilniuje, tiek tiesioginėse transliacijose portale „Delfi ir per „Delfi TV“.

VARŽYBŲ TVARKARAŠTIS:

Rugsėjo 7 d.

16.30 val. Ostendės „Filou“ – Rygos „VEF“

19 val. Talino „Kalev“ – Vilniaus „Rytas“

Rugsėjo 8 d.

16.30 val. Noršiopingo „Dolphins“ – Talino „Kalev“

19 val. Rygos „VEF“ – Panevėžio „Lietkabelis“

Rugsėjo 9 d., finalinės kovos

14 val. dėl 5–6 vietos

16.30 val. dėl 3–4 vietos

19 val. finalas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)