Savo palaikymą LGBTQ+ bendruomenei šeštadienį per pietus išreiškė begalė žmonių, tarp kurių – ir žinomi žmonės: politikai, sportininkai ar pramogų verslo atstovai.

Į Kauną iš Vilniaus atvyko politikai Aušrinė Armonaitė, Tomas Vytautas Raskevičius, europarlamentarė Aušra Maldeikienė.

Taikioje protesto akcijoje buvo matomi ir socialinių tinklų garsenybės – fotografas Naglis Bierancas bei tinklaraštininkė Agnė Kulitaitė.

Delfi fotografai šalia minios Kauno centre užfiksavo ir žinomą kovotoją, kylančia kikbokso žvaigžde vadinamą Dovydą Rimkų, pravarde Rimkenzo.

Margaspalvį renginį palaikė ir Vilniaus meras. „Sveikinu Kauną ir džiaugiuosi spalvingu šiandienos renginiu jame. Pirmosios LGBT eitynės visada sutraukia ir piktų žiūrovų, taip buvo ir Vilniuje 2010 metais. Lietuva gerėja kasdien, čia vis daugiau pagarbos visiems!“ – socialiniuose tinkluose skelbė Remigijus Šimašius.

„Mes esame visur“, – toks pirmą kartą miesto istorijoje vykstančių eitynių „Kaunas Pride“ šūkis. Dalyvių veidus dengė ir rausvos, ir vaivorykštės spalvų kaukės.

Renginio organizatoriai minėjo, jog eitynėse dalyvavo apie pora tūkstančių žmonių.

Akcentuojama, kad protesto akcija buvo išskirtinai taiki. Visgi, baiminantis galimų provokacijų ir net riaušių, „Kaunas Pride“ dalyvius nuolat saugojo gausios pareigūnų pajėgos. Iš viso į policiją buvo pristatyta 18 asmenų.

Daugiau apie eitynes ir jų eigą galite skaityti pagrindiniame straipsnyje paspaudę čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (467)