Apie ką mes čia…

Dvi pernelyg nieko gyvenime neveikiančios namų šeimininkės Konė su DžoDžo vieną dieną sugalvoja idealią aferą. Moterys nusprendžia praturtėti dėka neteisėtų maisto kuponų, kurie vieną dieną pavirto į 40 milijonų dolerių. Tokia sėkmė žinoma negalėjo būti nepastebėta, todėl jas sulaikyti yra siunčiami keli be galo patyrę pareigūnai. Ar moterims pavyks išsisukti? Ar visgi jų noras praturėti galiausiai nuves jas į belangę? Sunku net pasakyti.

Kūrinio turinys

Jeigu reikėtų man keliais žodžiais apibūdinti šį naują studijos „STX“ filmą, pasakyčiau, jog „Kuponų karalienės“ – tai lengvesnio turinio „Aferistės“, tik be striptizo šokėjų, o su namų šeimininkėmis. Ir tai būtų velniškai teisinga, nes filmas kaip ir mano paminėta 2019 metų juosta gvildena vieną ir tą pačią aferizmo temą, į kurią įsipainioja godžios pinigams moterys. Žinoma tai nereiškia, kad mes negalime gauti malonumo iš peržiūros, nes pati abiejų filmų atmosferą ir mintis visgi skiriasi kaip diena ir naktis, nors ir pats pamatas atrodo autentiškai.

Kas gi gero yra šioje juostoje? Ogi pati lengvai vystoma istorija, kurią nors ir nesunkiai galima perprasti, bet tuo pačiu ją stebint žiūrovas gauna daug naudingos informacijos apie aferizmo proveržius JAV dėl tam tikrų kompanijų aplaidumo ir vaikiško naivumo. Be to, pats pasakojimas taip pat skleidžia puikią žinutę apie niekingą žmonių prigimtį ir nuodėmes, kurios aišku gali privesti prie liūdnos baigties. O vedliais į tai čia ir tampa dvi namų šeimininkės, kurios net to nesuprasdamos, padarė vieną didžiausių klaidų savo gyvenime. Nes JAV tai JAV, o ten už aferizmą yra baudžiama be galo griežtomis priemonėmis.

Personažai filme savotiški ir be galo patrauklūs. Ir nors dvi pagrindinės juostos veikėjos pradeda užsiimti nelegalia veikla, jos kaip ne kaip disponuoja nemenka charizma, kuri pavirsta į natūralią judviejų chemiją, nuo kurios neįmanoma atplėšti akių. O ir antraplanių personažų, kurie kelia šypsena irgi nemažai, kas tik labiau pagyviną siužetinę liniją ir leidžia dar labiau pasinerti į aferisčių pasaulį. O kalbu aš apie kelis teisėsaugos atstovus, kurie pristatyti čia yra kaip visiški liurbiai, bet nuo to tik dar smagiau man buvo žiūrėti šią komediją, nes kaip ne kaip, bet JAV tikrai yra tokių pareigūnų.

Juokingų replikų, smagių ir kuriozinių situacijų bei suaugusiems skirtų epizodų juostoje irgi netrūksta, dėl ko ji bent jau man tampa vienu iš maloniausių komedinių šių metų projektų. O komedijų mačiau aš tikrai daug, tik dauguma iš jų sugebėjo nuvilti savo lėkštumu ir pernelyg saugiu turiniu, nes mažai kas gali įsižeisti dėl išsakyto juokelio.

Todėl pabaigai tik pasakysiu, jog jeigu Jums patinka tikrais įvykiais paremti komediniai projektai ir norite pasinerti į žaviai pateiktą dviejų aferisčių istoriją, šis filmas turėtų padovanoti Jums bent jau neprailgstančią pramogą. Aš ją gavau, tad linkiu ir Jums to paties.

Techninė juostos pusė

Nemanau, ar galima daug ką šiuo atveju pasakyti apie šio kino projekto techninę pusę, nes filmas kaip komedija niekuo neišsiskiria nuo standartiškai šiam žanrui priklausančių juostų. Turime mes tvarkingą kameros darbą, preciziškai ir vientisai sudėliotą montažą, smagų bei labai lengvai pramogai nuteikiantį garso takelį ir žinoma paprastą, bet įtikinamai pristatytą ekrane meninį apipavidalinimą. Ir viskas. Tiesiog tai malonus akims ir ausims techniškai atliktas darbas be jokių jį išskiriančių bruožų.

Aktorių kolektyvinis darbas

Beveik vien įvairaus plauko komedijose vaidinanti Kristen Bell savo pasirodymu čia ne itin nustebina, nes tenka pripažinti, jog ši aktorė komedijos žanre jaučiasi lyg žuvis vandenyje, dėl ko aišku ir jos pasirodymas buvo toks natūralus. Tad jeigu žvelgti bendrai į jos vaidmenį, jis buvo puikus. Bet puikus jis vien dėl to, kad jai talkinanti Kirby Howell-Baptise turėjo su ja milžinišką chemiją. Tad abi šios aktorės spindėjo ekrane ir buvo tikrai sunku atsitraukti dėmesį nuo jų daromų išdaigų.

Žinoma, be nuostabių damų turėjome čia ir kelis šaunius vyrukus, kuriuos įkūnijo komedijų asas Vincas Vaughnas bei pastaruoju metu populiarumą auginantis Paulas Walteris Hauseris. Jų suvaidinti personažai nors ir atrodė ekrane kaip idiotai, bet jie buvo bene žaviausiu viso šio filmo antraplaniu papildymu, jeigu aišku kalbėsime apie aktorių kolektyvą.

Taip pat filme vaidino „Bendruomenės“ žvaigždė Joelis McHale‘as, Jackas McBrayeris, Annie Mumolo, Stephenas Rootas, Nickas Cassavetesas ir kt.

Verdiktas

„Kuponų karalienės“ – tikrais įvykiais įkvėptas ir be galo naiviai juos ekrane nupaveikslavęs komedinis projektas, kuriam pavyksta ne tik suteikti žiūrovui pakankamai lengvo turini pramogą, bet ir tuo pačiu nuoširdžiai pradžiuginti dėl absurdiškai įterptų į siužetą situacijų. Taip pat juosta paperka ir įtikinama pagrindinių aktorių Kristen Bell su Kirby Howell-Baptise tarpusavio chemija, neprailgstančiai pateiktu veiksmu ir kartais amoralumo ribas peržengiančiais juokeliais, kurie be abejo garantuoja itin smagiai kine praleistą laiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją