„Prieš vykstant į mišką reikėtų atlikti namų darbus ir perskaityti Lankymosi miške taisykles bei pažiūrėti, į kurias vietas žadate vykti ir ar tose teritorijose galima stovyklauti bei poilsiauti.

VMU valdomuose miškuose yra laukiami visi lankytojai, tačiau ne visuose miškuose galima lankytis nuolat. Čia galioja tam tikros taisyklės ir draudimai. Pavyzdžiui, negalima lankytis rezervatuose, kai kuriuose objektuose, tokiuose kaip kariniai. Apie tai būsite informuoti ir specialiuose stenduose. Ribojimas lankymasis yra ir tose vietose, kuriose yra kertamas miškas ar vykdomos sanitarinės priežiūros priemonės. Reikėtų atkreipti dėmesį ir kokiais keliais galima važinėti motorinėmis transporto priemonėmis, dviračiu ar jodinėti“, - patarė specialistė.

Ji rekomenduoja pirmiausiai atkreipti dėmesį, ar pasirinktoje poilsiauti vietoje bus numatyta vieta automobiliui statyti. Ne ką mažiau svarbu prieš įsirengiant stovyklavietę sužinoti, ar čia bus galima poilsiauti, o norint užkurti laužą, ar bus vieta laužavietei.

Turbūt ne visi žino ir tai, kad atvykus su šunimi, jį paleisti miške galima tik užsegus antsnukį. Jei paleisti nenorite ir augintinis bus su pavadėliu, antsnukio nereikės.

Vis dėlto viena opiausių problemų, kalbant apie laiko miške praleidimą, yra šiukšlinimas. Pasak V. Anikevičienės, visas šiukšles, kurios lieka po poilsio miške, reikėtų išsivežti su savimi ir savo poilsio vietą palikti tvarkingą.