Kai kurių vaistinių tinklų atstovai teigia, kad jau nuo rugsėjo 2-osios tokia paslauga bus teikiama, kadangi Registrų centras pagaliau sėkmingai įdiegė tai leidžiančią padaryti sistemą, kuri buvo sėkmingai ištestuota.

„Verslas nuo rugsėjo 13 dienos aptarnaus klientus tik su galimybių pasais, todėl džiaugiamės, kad iki to meto likus dar porai savaičių, pavyko operatyviai susiderinti su atsakingomis valstybės institucijomis ir įdiegti sprendimus, leidžiančius jau nuo šio ketvirtadienio visose BENU vaistinėse visoje Lietuvoje atsispausdinti galimybių pasą norintiesiems.

Vaistinės visada buvo pirmose eilėse siekiant kuo efektyviau suvaldyti koronaviruso pandemiją. Todėl paslaugą taip pat stengiamės padaryti kuo patogesnę. Žmogui tereikia ateiti į artimiausią vaistinę, pasakyti savo vardą, pavardę ir asmens kodą. Spausdiname popierinę galimybių paso versiją. Paslauga greitai ir nemokama, nereikia jokios išankstinės registracijos – tiesiog norintieji atsispausdinti dokumentą, turėtų laukti bendroje eilėje vaistinėje“, – sakė BENU rinkodaros ir komunikacijos vadovas Mindaugas Urbas.

Galimybių pasą bus galima atsispausdinti ir „Eurovaistinės“ tinklo vaistinėse.

„Eurovaistinės“ vaistininkė Jovita Aleknienė paaiškino, kad galimybių pasą vaistinėje pageidaujantys atsispausdinti klientai turės pateikti asmens tapatybės dokumentą ir iškart galės gauti atspausdintą galimybių paso versiją. Jeigu norima atspausdinti dokumentą artimajam, reikėtų su savimi turėti jo asmens tapatybės dokumentą.

„Pastarosiomis savaitėmis, klientai tikrai dažnai teiravosi, ar negalėtume atspausdinti jiems galimybių paso, kai kurie jų prisipažindavo, kad nesinaudoja interneto bankininkyste, kitiems – paprasčiausiai nepavykdavo to padaryti. Džiaugiamės, kad tai leis mūsų klientams saugiai lankytis jiems svarbiose vietose“, – sako vaistininkė.

Vaistinė

Anot „Eurovaistinės“ tinklo atstovės, vaistinėse galimybių paso atspausdinimas nieko nekainuoja, tai padaryti galima bet kurioje tinklo vaistinėje visoje Lietuvoje. Šiuo metu galimybių pasas galioja du mėnesius, norint jį vaistinėje atsispausdinti pakartotinai, reikėtų vaistinėje iš naujo apsilankyti turint asmens tapatybės dokumentą, nes galimybių pasai nėra saugomi.

Suteikti galimybę atsispausdinti galimybių pasus yra pasirengusi ir „Gintarinė vaistinė“.

„Šiuo metu atliekami paskutiniai „Gintarinės vaistinės“ ir Registrų centro specialistų įdiegtų techninių sprendimų testavimo darbai vaistinėse, ir tikimės artimiausiu metu pradėti teikti galimybių pasų išdavimo paslaugą. Ši nemokama paslauga – dar vienas žingsnis, rodantis ne tik vaistininkų rūpestį pacientų sveikata, bet ir pagalbą sprendžiant visuomenei svarbias problemas.

Neabejoju, kad galimybių pasų išdavimas vaistinėse bus naudingas šalies gyventojams, neturintiems ar nemokantiems naudotis elektroninėmis tapatybės atpažinimo priemonėmis“, – portalui „Delfi“ teigė „Gintarinės vaistinės“ rinkodaros vadovė Irena Tėvelienė.

Planuojama, kad visose „Camelia“ vaistinių tinklo vaistinėse galimybių pasus bus galima atsispausdinti nuo penktadienio.

„Kada bus galima ateitį į „Camelia“ vaistinių tinklą atsispausdinti galimybių pasą, informuosime savo komunikacijos kanaluose“, – žadėjo „Camelia“ vaistinių tinklą valdančios UAB „Nemuno vaistinė“ komunikacijos projektų vadovė Žiedūnė Juškytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)