„Lidl Lietuva“ darbuotojų vaikai mokyklines dovanas Rugsėjo 1-osios proga gauna nuo pat prekybos tinklo starto Lietuvoje. Šiemet jų išdalinta net 1200 vienetų. Be to, visiems darbuotojų vaikams pirmokams prekybos tinklas dovanoja „Lidl“ dovanų korteles.

„Rugsėjo 1-oji šeimoje yra didelė šventė, tačiau tuo pačiu tai ir rūpesčių pilnas metas – tėvai turi skirti papildomo laiko paruošdami vaikus į mokyklas. Šiemet situacija šiek tiek sudėtingesnė dėl to, kad daugelis vaikų į suolus atsisės po ilgos pandeminės pertraukos. Siekdami, kad darbuotojams šis metas būtų kuo šventiškesnis ir sukeltų kuo mažiau rūpesčių, jau penktus metus iš eilės jų atžaloms dovanojame mokyklinius rinkinius“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė.

Darbdavys turi padėti dirbantiems tėvams

Trejus metus iš eilės geriausio darbdavio „Top Employer Lietuva“ ir „Top Employer Europe“ apdovanojimus pelniusi „Lidl Lietuva“ stengiasi atsižvelgti į darbuotojų šeimyninę padėtį ir naikinti stereotipą, kad dirbti auginant vaikus yra sudėtinga.

„Norime parodyti, kad buvimas tėvu ir karjera yra puikiai suderinami dalykai, ypač kai prie to prisideda darbdavys. Stengiamės tai akcentuoti savo vidinėje darbo kultūroje. Pavyzdžiui, užtikriname patogų sugrįžimą į darbą po vaiko priežiūros atostogų, kai leido epidemiologinė situacija, šeimos būdavo kviečiamos į įvairias „Lidl Lietuva“ organizuojamas šventes“, – tęsia S. Savickienė.

„Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė teigia, kad įmonėje dirbantys tėvai itin vertina jiems skiriamą dėmesį. Tai suteikia privalumų ir darbdaviui – vaikų turintys kandidatai mielai renkasi darbą „Lidl Lietuva“, o tapę komandos nariais, pajutę nuoširdų rūpestį, būna motyvuotesni, lojalesni, noriai imasi iššūkių ir bendrų tikslų siekimo.

Lidl

Dovanos pasiekia įvairiomis progomis

Be Rugsėjo 1-osios dovanų, „Lidl Lietuva“ turi tradiciją apdovanoti darbuotojus įvairiomis progomis. Pasak S. Savickienės, ši tradicija padeda darbuotojams priminti, kad darbdavys nuolat galvoja apie jų gerovę.

„Praėjusią žiemą, kaip ir per kiekvienas Kalėdas, staigmenos pasiekė visus mūsų komandos narius Lietuvoje. Dovanėles gavo net tie, kurie dirbo nuotoliu iš namų arba buvo vaikų priežiūros atostogose. Kalėdų Senelis, be abejo, aplankė bei pradžiugino ir visų mūsų kolegų mažuosius“, – pasakoja „Lidl Lietuva“ personalo vadovė.

Pašnekovė pripažįsta, kad nors per Kalėdas yra įprasta rodyti didesnį dėmesį darbuotojams, svarbu nepamiršti rūpintis jais visus metus.

„Nuosekliai ir nuolatos stengiamės, kad mūsų darbuotojai žinotų, jog „Lidl Lietuva“ juos labai vertina. Įvairias dovanas darbuotojai ar jų vaikai gauna ir per Velykas, kitas šventes. Daug dėmesio skiriame kolegų sveikatai, todėl savo darbuotojus draudžiame papildomu privačiu sveikatos draudimu, norinčiuosius kolektyvo narius ir jų vaikus iki 14 metų kasmet skiepijame nuo gripo, dovanojame vitaminų rinkinius. Atsidėkojame savo personalui už jų nuoširdų darbą ir iš finansinės pusės – siūlome vieną didžiausių atlyginimų mažmeninės prekybos sektoriuje“, – primena S. Savickienė.