Lietuvių protestą pasirašė ir naujieji pasaulio čempionai I.Lobačiova bei I.Averbuchas, o kiti sportininkai, Lietuvos porai atėjus valgyti, atsistoję plojo ir klausinėjo, kuo galėtų padėti. Ketinę pereiti į profesionalus M.Drobiazko ir P.Vanagas apsisprendė dar metus dalyvauti mėgėjų varžybose.

Vos vieno teisėjo balsas lėmė, kad M.Drobiazko ir P.Vanagas liko be medalių. Vienas arbitras paskyrė 2-ąją vietą, trys - 3-iąją, penki - 4-ąją. G.Chait ir S.Šachnovskis buvo įvertinti penkiomis trečiosiomis vietomis, trimis ketvirtosiomis ir viena penktąja.

Lietuvos ledo šokėjams žemesnes, o Izraelio porai aukštesnes vietas skyrė Izraelio, Rusijos, Ukrainos, Italijos, Vengrijos teisėjai. M.Drobiazko ir P.Vanagui aukštesnes vietas skyrė JAV, Anglijos, Prancūzijos ir Vokietijos arbitrai. Lietuva savo teisėjos neturėjo nė vienoje ledo šokių rungtyje.

"Tai - kerštas už olimpiadą, - tvirtino LČF prezidentas Kazimieras Starkevičius, prisiminęs Solt Leik Sičio žaidynes, kuriose Lietuvos atstovai viešai smerkė teisėjų darbo metodus. - Neramiai pasijutau iškart po to, kai sužinojau teisėjų burtų rezultatus. Jie nieko gera nežadėjo".

Dar prieš išvykdamas į Naganą P.Vanagas sakė, kad baiminasi galimo ISU keršto dėl sukelto triukšmo olimpiadoje. Po M.Drobiazko ir P.Vanago laisvojo šokio pasigirdusias žiūrovų ovacijas netrukus nutraukė švilpimas - taip sirgaliai reagavo į teisėjų vertinimus.

Vienintelį kartą pasaulio čempionato medalius M.Drobiazko ir P.Vanagas buvo iškovoję 2000-aisiais. Tais metais jie pelnė bronzos medalius ir planetos, ir Europos pirmenybėse.