Pasidabinę marškinėliais su užrašais, nukreiptais prieš valdžią, privalomus skiepus nuo koronaviruso ir valdančiųjų politiką, mitingo dalyviai būriavosi Seimo rūmuose. Greta jų vaikščiojo ir Seimo narys Petras Gražulis bei jo padėjėjas Naglis Puteikis.

Protestuotojų aplodismentų sulaukė socialdemokratas Tomas Bičiūnas, stabtelėjęs pakalbėti su mitingo dalyviais, esančiais Seime, ir akcentavęs, kad yra prieš privalomą vakcinaciją.

„Aš nesu antivakseris, (...) bet negali būti kažkoks spaudimas, kad per prievartą“, – teigė parlamentaras, pabrėžęs, kad, kai nebeturės antikūnių, kurių jo organizme yra po koronaviruso infekcijos, tikrai pasiskiepys.

Kiti protestuotojai žurnalistams Seime aiškino, kad yra prieš prievartą, prieš vakciną nuo COVID-19, prieš privalomą testavimą ar skiepijimą. Dalis jų buvo pasidabinę geltonomis žvaigždėmis.

„Mums pastoviai meluoja. Ką sakė pačioj pradžioj? – Tie, kurie pasiskiepys, jiems nereikės jokių kaukių, nieko. (…) Kas gaunasi toliau? – Kaukės ir paskiepytiems, jie gali ir užkrėsti, pas juos taip pat vyksta mutacijos. Klausimas: kokių velnių skiepytis, jeigu tos vakcinos vis dar yra eksperimentinės?“, – retoriškai klausė vienas iš pasipiktinusiųjų.

Kiti Seime susibūrę protestuotojai antrino jam ir tvirtino, kad „jau yra ir mirusių!“.

„Statistika? Jūs nežinote realios statistikos! Gaila, mūsų tarpe nėra Gvido, kurio brolis 41 metų, sveikas žmogus, pasiskiepijo ir mirė“, – tikino kita mitingo dalyvė.

Geltona žvaigžde ant krūtinės pasidabinęs vyriškis Delfi aiškino, kad oficialiai skelbiama statistika yra melaginga.

„Aš esu verčiamas skiepytis. Aš prieš prievartą esu“, – tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (445)