Penktadienį migrantai aktyviau buvo grąžinami pirmoje paros pusėje – naktį ir paryčiais. Iki penktadienio vidurdienio jau buvo grąžinta daugiau kaip 160 asmenų.

5 vyrai buvo įstrigę „niekieno žemėje“: tarp Lietuvos ir Baltarusijos. Tačiau pavakarę, prieš 18 val., VSAT pareigūnai pranešė, kad visi 5 grąžinti į Baltarusiją. Fizinė jėga nenaudota.

VSAT teritorijų pasienyje žvalgymui pasitelkė Aviacijos valdybos sraigtasparnį „Eurocopter“, naudotas ir bepilotis orlaivis.

Baltarusijos pusėje stebima daugiau šios šalies pareigūnų.

Šalčininkų rajone VSAT pareigūnai dėl humanitarinių priežasčių leido įeiti į Lietuvą 2 Irako piliečiams – moteriai ir nepilnamečiui. Iškviesta greitoji medicinos pagalba. Medikai priėmė sprendimus migrantus vežti į gydymo įstaigą Lietuvos pusėje. Nepilnamečiui diagnozuota hipotermija.

VSAT duomenimis, rimtų incidentų nefiksuota. VSAT pareigūnai ir jiems talkinančios pajėgos veikia drausmingai ir taktiškai. Specialiosios priemonės, prievartos veiksmai ar šaunamieji ginklai panaudoti nebuvo.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. migrantų, daugelis jų yra iš Irako.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (874)