Pasak organizatorių, projekto idėja yra patraukliai supažindinti su 17 Jungtinių Tautų Darnaus vystymosi tikslų. Žaidimo forma leidžia susidaryti savo maršrutą ir, pavyzdžiui, lenktyniaujant su draugais, ieškoti objektų Vilniuje bei rinkti taškus. Dalyvauti galima ir sprendžiant testus savo telefone bei taip varžytis tvarumo protmūšyje su visa Lietuva.

Visa tai pasiekiama per „Septyniolika“ programėlę, o dalyviai gali laimėti ir tvarių prizų. Mieste paslėptus objektus, pasakojančius apie skirtingas tvarumo sritis, padės surasti interaktyvus žemėlapis. Iki šiol lankomiausia vieta yra ypatingas ir vienintelis toks Lietuvoje šviesoforo signalas su moters siluetu. Konstitucijos prospekte esantis objektas kviečia taip sužinoti daugiau apie lyčių lygybę ir uždegti žalią šviesą lygioms galimybėms.

Kitą objektą – ramybės stotelę – galima rasti einant greta Bernardinų sodo esančiu Fluxus tiltu. Joje girdimi Vilnelės ir kompozitoriaus Pauliaus Kilbausko garsai iš albumo „Vanduo“ leis sužinoti daugiau apie emocinę sveikatą arba trečiąjį Darnaus vystymosi tikslą.

Per daugiau nei mėnesį projekto dalyviai jau pateikė per 144 tūkst. teisingų atsakymų į įvairius „Septyniolika“ klausimus. Kol kas geriausiai sekėsi spręsti „Be bado“ užduotis. Šis tikslas veda į Vokiečių gatvę, kurioje galima išvysti, kaip buvo kuriama menininkės Jolitos Vaitkutės instaliacija „Foodprint“. Ji atskleidžia, kokį atspaudą palieka mūsų švaistomas maistas, ir kviečia vartoti atsakingai.

Objektu tapo ir naujas, T. Kosciuškos g. atsiradęs piešinys, atvaizduojantis ledų porciją su užrašu „1,56 Eur“. Vieni tiek pinigų gali lengvai skirti ledų porcijai, o daugiau nei 9 proc. pasaulio gyventojų už šią sumą stengiasi pragyventi visą dieną. Čia apsilankiusieji gali prisidėti prie problemos sprendimo – paaukoti „Gelbėkit vaikus“ organizacijai, globojančiai per 1000 vaikų visoje Lietuvoje. Simboliškai iki šios dienos jau yra paaukota beveik 1,5 tūkst. eurų.

O apie ąžuolą, vienaragius ir daugiau galima sužinoti www.septyniolika.com bei keliaujant per visus 17 objektų. Lankydami juos ar spręsdami testus nuotoliniu būdu taip pat galėsite gauti patarimų, kokį tvarų žingsnį kiekvienas iš mūsų gali žengti jau šiandien, kad kartu kurtume geresnę aplinką. Žaidimas „Septyniolika“ tęsis iki rugsėjo 17 dienos, jo programėlę galima atsisiųsti iš „Google Play“ arba „App Store“ platformų.

Skirtingas sostinės vietas ir jose esančius objektus kviečia pažinti keliolika šalies organizacijų nuo „Maisto banko“, SOPA, Prefesionalės.lt iki „Vilniaus miesto parkų“, „River Cleanup Lietuva“, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos bei kitų. Projektą „Septyniolika“ inicijuoja „Swedbank“ Lietuvoje, palaiko Vilniaus miesto savivaldybė, informacinis partneris – naujienų portalas DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)