https://novate.ru/blogs/250721/59897/

Patyrusios šeimininkės žada, kad vienas receptas yra išskirtinai patikimas – taip užmarinuoti agurkai puikiai laikysis ir bus labai gardūs, be to, neprireiks nei daug komponentų, nei daug laiko.

1. Agurkų marinavimo procedūra

Pirmiausia 2–3 valandoms užpilkite agurkus šaltu vandeniu – tada jie bus kieti, traškūs. Paskui nuplaukite agurkus po tekančiu vandeniu, nupjaukite galiukus iš abiejų pusių. Paruoštas daržoves sudėkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu.

Rekomenduojama prislėgti puodą lėkšte – tada agurkai neiškils, tada uždenkite dangčiu ir šiltai apklokite. Kol agurkai visiškai atvės, galima kažką veikti. Atvėsusį vandenį nupilkite. Agurkai iš ryškiai žalių bus tapę alyvuogių žalumo. Kol virs marinatas, agurkus išdėliokite į pasiruoštus stiklainius.

Marinuoti agurkai

2. Ko reikia marinatui

5 kg agurkų reikės:

  • 3 l vandens,
  • 8 šaukštų cukraus,
  • 6 šaukštų druskos,
  • 300 ml 9 proc. acto.

Vandenį užkaiskite ant viryklės, prieš pat virimą suberkite cukrų, druską, supilkite actą, išmaišykite, kad ištirptų ir sulaukite kol marinatas užvirs.

Į stiklainius su agurkais dėkite česnako skiltelių, krapų (skėčių) juodųjų pipirų grūdelių. Vienam stiklainiui pakanka 2–3 česnako skiltelių, nedidelio krapo skėčio, o pipirų grūdelių dėkite pagal pageidavimą (įprastai pakanka kelių grūdelių).

Dėmesio! Nepadauginkite česnakų, nes agurkai pasidarys minkšti.

Agurkus stiklainiuose užpilkite verdančiu marinatu, uždenkite dangteliais ir užsukite, tada apverskite ir užklokite šiltu apklotu.

Svarbu, kad šilumą stiklainiuose su agurkais kuo ilgiau išsilaikytų. Kai stiklainiai atvės, galima išnešti juos į rūsį ar į sandėliuką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)