Kovas atrankos A grupėje pradėjęs E. Matusevičius pirmu bandymu ietį nuskraidino 79,50 m, antru – 81,24 m, trečiu – 80,13 m.

Lietuvis užėmė 9-ą vietą A grupėje, o galutinėje atrankos įskaitoje liko 14-as iš 32 dalyvių. Nuo finalo mūsų šalies lengvaatletį skyrė 1,16 m.

Toliausiai ietį atrankoje metė indas Neraajus Chopra – 86,65 m.

Į finalo dvyliktuką galima buvo patekti ietį numetus daugiau nei 83,50 m arba pagal geriausius rezultatus.

„Pirmas nebuvo pats geriausias bandymas, bet jaučiau, kad reikia pataisyti vieną esminį dalyką ir skris ietis. Tačiau to sutvarkyti taip ir nepavyko, – kalbėjo Lietuvos rekordininkas. – Aišku, nusivyliau. Nemanau, kad sportininkai atvažiuoja čia vien tam, kad dalyvautų. Nori jie patekti į finalą ir užimti kuo aukštesnę vietą.“

E. Matusevičių šį sezoną kamavo traumos, o liepos pradžioje ieties metikas dar užsikrėtė COVID-19, nors ir buvo pasiskiepijęs. Pats lengvaatletis minėjo, kad pati liga poveikio neturėjo, tačiau dėl saviizoliacijos susijaukė treniruočių planai, nebuvo normalių sąlygų ruoštis.

„Fiziškai gerai jaučiuosi, nejaučiu jokių pasekmių. Visiškai atsigavęs. Gal saviizoliacija davė savo – dvi savaitės be rimto sporto. Nors nesijaučiu, kad labai mane būtų paveikę“, – pasakojo ieties metikas ir patvirtino, jog ketina dar sunkiau dirbti, kad patektų į Paryžiaus žaidynes, kurios vyks 2024 metais.

Paklaustas, ar Lietuvos olimpiečiai nejaučia papildomo spaudimo dėl to, kad vis dar neiškovojo nė vieno medalio, E. Matusevičius atsakė neigiamai: „Spaudimo nejaučiame. Visi nori gerai pasirodyti. Galbūt net pasiekti arti asmeninių ar asmeninius rezultatus. Tačiau ne kiekvieną dieną „krenta“ tie asmeniniai rekordai. Sunku.“

E. Matusevičiui priklauso Lietuvos rekordas – 89 m ir 17 cm, o geriausias jo šio sezono rezultatas – 83,53 m.

Lietuva Tokijo olimpinėse žaidynėse kol kas neiškovojo nė vieno medalio. Arčiausiai apdovanojimų pakylos buvo moterų porinės dvivietės valties įgula – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė iškovojo 4 vietą, treko dviratininkės moterų komandų sprinto varžybose laimėjo penktą vietą, disko metikas Andrius Gudžius ir vienviečių valčių irklavimo atstovas Mindaugas Griškonis finaluose buvo šešti, o Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale liko paskutinis, aštuntas.

Liepos 23 dieną prasidėjusios Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)