Ingredientai

Miltai 2 stiklinės
Druska 1 šaukštelis
Cukrus 1 šaukštas
Šiltas vanduo 250 g
Alyvuogių aliejus į tešlą 20 ml
Aliejus duonelių formavimui
Laukinės ir prieskoninės žolės (kraujažolių, mėtų, laiškinių česnakų, pankolių, rozmarinų, čiobrelių arba kitų jums patinkančių) 100 g
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su mielėmis, supilkite vandenį, druską, cukrų, supilkite aliejų, išminkykite tešlą ir palaikykite šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padvigubės apie 30–40 min.

2. Padalinkite tešlą į gabaliukus po 90–100 g, suformuokite kamuoliukus ir palikite dar pastovėti apie 30 min.

3. Plonai iškočiokite kiekvieną gabaliuką į pailgą „liežuvėlį“, patepkite aliejumi ir dėkite į miltais pabarstytą skardą.

4. Dar palikite apie 30 min., pirštais lengvai įspauskite prieskonines žoles į kiekvieną liežuvėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 10–12 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

ALFO PATARIMAI:

· Vietoje vandens į tešlą galite pilti arbatą, sultinį ar alų. Taip tešla įgaus kitokį poskonį.
· Duoneles galite paskaninti sezamų sėklomis, kmynais ar kitais patinkančiais priedais.
· Jei darysite duoneles storesnes – jos viduje bus minkštesnės, o išorėje traškios, jei darysite plonesnes – traškios tiek išorėje, tiek viduje.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai