Kingsley Russellas, kurio šeimai priklausė taksi ir apgyvendinimo paslaugų įmonė Abako salose, 2001 m. rugpjūčio 25 d. buvo vos 13-os metų amžiaus, tačiau gavo progą pabendrauti su garsiąja atlikėja, kai jo pamotė vežė Aaliyah komandą į oro uostą, skelbia dailymail.co.uk.

Anot K. Russello, pamačiusi lėktuvą, kuriuo turėjo parskristi į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV), dainininkė atsisakė į jį lipti ir prigulė jo pamotės Annie Russell taksi automobilyje, pasiskundusi savo komandai, kad jai skauda galvą.

Kolegos davė jai migdomųjų, todėl vėliau teko ją miegančią įnešti į lėktuvą, nepaisant ankstesnio atsisakymo skristi. Po kelių valandų dainininkė ir visi aštuoni jos komandos nariai žuvo – lėktuvas sudužo maždaug už 60 metrų nuo pakilimo tako.

Aaliyah

Vėliau paaiškėjo, kad nedidelis dviejų propelerių lėktuvas „Cessna“ buvo gerokai perkrautas ir gabeno vienu keleiviu per daug. Be to, dėl netinkamai paskirstyto svorio lėktuvas buvo sunkiau valdomas ore.

Taip pat paaiškėjo, kad pilotas pateikė suklastotus dokumentus licencijai gauti, o sudužus lėktuvui jo kraujyje buvo aptikta alkoholio ir kokaino.

K. Russellas, kuriam dabar yra 33-eji metai, du dešimtmečius niekam nepasakojo apie paskutiniąsias Aaliyah gyvenimo valandas, bet galiausiai ryžosi atskleisti tiesą naujoje knygoje „Baby Girl: Better Known as Aaliyah“, kurią parašė muzikos žurnalistė Kathy Iandoli.

Jai seniai nedavė ramybės klausimas, kodėl Aaliyah, kuri ne itin mėgo skraidyti, įsėdo į nedidelį lėktuvą, grūste prigrūstą bagažo ir įrangos, nors kitą dieną būtų galėjusi parskristi normaliu orlaiviu.

Aaliyah kaip tik buvo užbaigusi dainos „Rock The Boat“ vaizdo klipo filmavimą ir nekantravo sugrįžti į Majamį. Atvykus į oro uostą, dainininkei kilo abejonių dėl lėktuvo saugumo, nes kažkas pasakė, kad jis bus perkrautas. Kadangi prastai jautėsi (skaudėjo galvą), ji nusprendė pailsėti taksi automobilyje įjungusi kondicionierių ir visus reikalus paliko savo komandai.

Kaip teigia K. Russellas, truputį vėliau Aaliyah komandos narys atėjo pasiteirauti, kas negerai. Atlikėja pakartojo, kad nenori lipti į lėktuvą. Tada komandos narys jai davė migdomąją tabletę, ir moteris kietai įmigo.

K. Russellas sugrįžo į oro uostą. Terminale jis neva išgirdo, kaip žmonės ginčijasi dėl viršsvorio problemų ir gaišaties.

„Oro uosto personalas ir Aaliyah laikėsi nuomonės, kad lėktuvas yra perkrautas“, – knygoje cituojamas K. Russellas.

Po dviejų valandų pilotas vėl pareiškė, kad lėktuve yra per daug krovinių, jam pritarė už bagažą atsakingi oro uosto darbuotojai, bet netikėtai ginčas baigėsi ir jis sutiko skristi. Visą tą laiką Aaliyah miegojo taksi automobilyje ir net nenutuokė, kas dedasi oro uosto terminale.

Aaliyah

K. Russellas išsamiai papasakojo, kaip tebemieganti dainininkė buvo įnešta į lėktuvą: „Jie išnešė ją iš automobilio, ji net nežinojo, kad tuoj skris, nes vis dar miegojo.“

Netrukus lėktuvas buvo paruoštas kelionei ir pradėjo riedėti pakilimo taku. Deja, ore jis išsilaikė mažiau nei minutę ir sudužo netoli pakilimo tako pabaigos. Nors keli žmonės išgyveno lėktuvo sudužimą, įskaitant Aaliyah asmens sargybinį ir plaukų stilistę, po keleto valandų visi dėl patirtų sužalojimų iškeliavo anapilin.

Aaliyah kūnas buvo rastas maždaug už šešių metrų nuo „Cessna“ nuolaužų vis dar prisegtas saugos diržais. Skrodimas parodė, kad ji patyrė sunkią galvos traumą ir smarkiai apdegė, todėl apie išgyvenimą „negalėjo būti nė kalbos“.

„Atsimenu tą dieną, kai žuvo Aaliyah. Labai nuliūdau. Visi tik ir kalbėjo, kad ji primygtinai norėjo skristi šiuo lėktuvu, bet tai buvo netiesa, – „The Daily Beast“ sakė K. Iandoli. – Sužinojus, kad Aaliyah iš tikrųjų visai nenorėjo lipti į lėktuvą, man tarytum palengvėjo. Žinoma, jos jau niekas nebeprikels, bet gera girdėti, kad ji nenorėjo lipti į lėktuvą, kad užteko sveiko proto. Gaila, kad taip ilgai nežinojome šių faktų.“

„Taigi, po 20-ies metų galiu pasakyti, jog Aaliyah nenorėjo lipti į lėktuvą, – pridūrė žurnalistė. – Ši informacija guodžia, bet nedaug. Tragedijos buvo galima išvengti. Šiandien ji tebebūtų gyva, ir, ko gero, tai liūdniausia šios istorijos dalis. Ji nusipelnė geresnio likimo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)