– Pirmiausia, ar galima viešnioms vilkėti baltus drabužius vestuvių metu? Ar taip neįžeisime nuotakos?

– Negalima. Reikia nepamiršti, kad dauguma nuotakų renkasi baltos spalvos suknelę ar kostiumėlį, tai yra jos diena, jos šventė. Nuotaka yra šios šventės centras, todėl reiktų to nepamiršti prieš renkantis šventės viešniai savo aprangą.

Vestuvių ceremonija

– O kaip su juodos spalvos drabužiais? Ar galime rinktis mažą juodą suknelę?

– Juodos spalvos drabužius galima dėvėti, tačiau šiuo atveju siūlyčiau žaisti su aksesuarais, kurie turėtų būti įvaizdžio akcentas arba įvaizdį užbaigti.

Jeigu jau renkatės juodos spalvos drabužį – tai maža juoda suknelė labiausiai tinkamas variantas ir puikiai susišauks su ryškiais, masyviais aksesuarais.

Pagrindinis tikslas – nesirengti visiškai juodai nuo galvos iki kojų taip, lyg eitumėte į laidotuves.

– Ko nepatartina vilkėti draugų ar giminaičių vestuvėse?

– Labai atvirų, akį rėžiančių ir provokuojančių drabužių – per daug trumpų, permatomų, per daug aptemptų, labai šviesių ir baltos spalvos drabužių, jei pavyksta privengti ir juodos spalvos drabužių, nes juoda spalva vestuvėse yra labai slidi ir nesužaidus su aksesuarais ir kitais įvaizdžio akcentais įvaizdyje galite nueiti į „lankas“ ir būti nesuprasti.

Vestuvių ceremonija

– Ar svarbus suknelės ilgis? Koks trumpiausias suknelės variantas yra tinkamas viešnioms? Ir ar geras pasirinkimas ilgos, žeme besivelkančios suknios?

Katažinos Nemycko ir Deivydo Zvonkaus vestuvės

– Suknelės ilgis tikrai yra svarbu šventės viešnioms, kuris turėtų būti nei per trumpas, nei per ilgas. Pats trumpiausias suknelės variantas, kuris tinkamas viešnioms turėtų būti žemiau užpakaliuko, bet kad jį pilnai dengtų ir pakėlus rankas nepasimatytų, kas neturėtų pasimatyti. Kalbant apie ilgas, žeme besivelkančias suknias – jos geras variantas, bet vėlgi, tokiomis sukniomis kartais galima užgožti nuotaką, jei nuotaka vilkės kuklesnę ir paprastesnę suknelę.

Oksana Pikul-Jasaitienė Katažinos ir Deivydo Zvonkų vestuvėse

– Iškirptės ir seksualūs siluetai. Ar galime tokius rinktis, jei norime į save atkreipti dėmesį?

– Draugų, giminaičių vestuvės tikra yra ne ta vieta, kur visas dėmesys turėtų būti kreipiamas į šventės svečius. Gilios iškirptės, „besiveržianti“ krūtinė, ypatingai trumpos, vos užpakalį dengiančios suknelės – tokių aspektų reikėtų privengti, vestuvės yra apie jaunavedžius, apie jų meilę ir gražius jausmus, todėl visas dėmesys turėtų būti skiriamas jiems.

– Kartais vestuvių nuotraukose galime pamatyti, jog viešnios ateina pasipuošusios taip, kad nori net nuotakas perspjauti? Ar nuotaka neturėtų išlikti pirmoje vietoje ir dėmesio centre?

– Tokios viešnios, kurios ateina į vestuves „persipuošusios“ ir nori net nuotakas perspjauti, pasakysiu, jog jos elgiasi labai negražiai ir savanaudiškai. Kiekviena nuotaka savose vestuvėse nori būti savo šventės karalienė, dėmesio centre, atrodyti gražiausiai, todėl šventės svečiai neturėtų taip elgtis ir stengtis bandyti „perspjauti“ nuotaką.

Oksana Pikul-Jasaitienė Katažinos ir Deivydo Zvonkų vestuvėse

– Koks aprangos variantas yra saugiausias, žinant, kad šį pasirinksime ir niekada nesuklysime?

Siūlyčiau rinktis tiesaus kirpimo kostiumėlius, kurie nebūtų visiškai aptempti ir nevaržytų judesių, šilkines ar „šilko imitacijos“ sukneles, kurios būtų lengvos ir jaustumėtės su jomis lengvai, o pritaikius tinkamus aukso ar sidabro spalvos aksesuarus atrodysite fantastiškai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)