Lietuvis pasakojo, kad svorio kategorijoje iki 130 kg yra aiškūs du favoritai – turkas Riza Kayaalpas ir kubietis Mijainas Lopezas, laimėjęs tris olimpinius aukso medalius iš eilės.

„Burtų traukimas vyks varžybų išvakarėse, tuomet ir bus aiškiau, su kuo teks kovoti. Norėčiau būti penketuke. Toks ir tikslas. Prie gerų burtų viskas įmanoma, – kalbėjo M. Knystautas. – Niekas manęs negąsdina, bet yra du lyderiai, kurie laimi beveik viską tokiuose turnyruose. Kad ir kaip bus su burtais, kovoti reikia su visais“.

Šeštadienį ištraukus burtus paaiškėjo, kad sunkiasvoriui iš Lietuvos aštuntfinalyje teks imtis su R. Kayaalpu. M. Knystautas taip pat sakė, kad su turku jam iki šiol nėra tekę imtis.

Dvikova prasidės sekmadienį 5 val. Lietuvos laiku.

Mantas Knystautas

Jei lietuvis pralaimėtų, jam žaidynės dar gali ir nebūti pasibaigę, jei varžovas pateks į olimpinį finalą. Tik tokiu atveju M. Knystautas galėtų pratęsti varžybas.

31 metų R. Kayaalpas 2016 metais Rio de Žaneire tapo olimpiniu vicečempionu, o 2012 metais Londono žaidynėse iškovojo bronzą. Patyręs imtynininkas yra daugkartinis pasaulio ir Europos čempionas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)