„Kyla daug klausimų, kas buvo daryta su Aklųjų požemine perėja, kai visą gegužės mėnesį ją tvarkė? Liūdniausia, kad laiptai tiek nutrupėję, jog vedantis dviračius bet kada gali pakrypti koja. Aplinkui tiesiami naujoviški dvirtakiai, o va pereiti į kitą pusę tiesiog tragedija“, – atliktais rekonstrukcijos darbais stebėjosi skaitytoja.

Savanorių ir Taikos prospektų sankirtos požeminės perėjos remontas prasidėjo balandžio 27-ąją ir baigėsi gegužės pabaigoje. Tąkart savivaldybė skelbė, kad rekonstrukcijos metu bus sutvarkytos nusidėvėjusios laiptų pakopos, dažomos lubos, smėliuojamos sienos bei šalinami betono defektai. Dviratininkų patogumui dviračių nuvedimas bus atitrauktas nuo laiptų krašto.

Vėl kalta pasaulinė situacija

Pasiteiravus apie požeminės perėjos rekonstrukcijos metu atliktus darbus, Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis nurodė, kad nuo balandžio 26 d. iki gegužės 21 d., kuomet remonto darbai buvo dalinai baigti, buvo atlikti tik lubų dažymo darbai.

„Taip pat šiuo darbų etapu buvo numatyta su remontiniu mišiniu atstatyti laiptų pakopas, bet, pradėjus darbus, pastebėta, kad jos yra avarinės būklės. Dėl šios priežasties nuspręsta esamas pakopas keisti naujomis. Dėl visame pasaulyje sudėtingos situacijos laiptų pakopų gamyba užtruko ilgiau nei buvo planuota. Tačiau jau netrukus rangovas ruošiasi atnaujinti darbus“, – teigė A. Pakalniškis.

Darbai bus atnaujinti rugpjūtį

Anot A. Pakalniškio, rugpjūčio pradžioje bus pradėtos keisti požeminės perėjos laiptų pakopos. Lygiagrečiai su pakopų atnaujinimu numatoma sutvarkyti požeminės perėjos lubų defektus. Atlikus šiuos darbus, numatoma atnaujinti ir dviračių bei vežimėlių bėgelius, atskiriant šią zoną nuo pėsčiųjų zonos atskiru turėklu. Remonto darbus atliks AB „Kauno tiltai“.“

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad vos tik užvėrus požeminės perėjos praėjimus, kauniečiai rizikavo net savo gyvybe – kelias eismo juostas kirto vykstant gausiam transporto priemonių eismui.

Tiesa, neatsakingu rangovų darbu požeminėje perėjoje kauniečiai jau piktinosi ir vos tik prasidėjus remonto darbams – bandant prasprūsti požemine perėja, teko dūsti nuo dulkių.