Vis dėlto gimnazijos direktorius Artūras Sakalauskas „Delfi“ teigė, kad A. Kandrotas yra vieno iš abiturientų tėvas ir tiesiog pasisiūlė pakeisti kalbos negalėjusią sakyti kitą moterį.

„Jis nebuvo pakviestas, jis yra abituriento tėvas. Taip išėjo, kad moteris, kuri turėjo kalbėti, sakykime, paskutiniu momentu atsisakė ir atsirado jis“, – tikino direktorius.

Pasiteiravus direktoriaus, ar jis nemanė, kad gali kilti nepasitenkinimas dėl A. Kandroto kalbos, jis sakė, kad galbūt to dalyko neįvertino. Taip pat tvirtino, kad su politika A. Kandroto kalba nebuvo susijusi.

„Aš asmeniškai nepalaikau to jo judėjimo, bet iš to tragedijos irgi nedarau“, – „Delfi“ sakė A. Sakalauskas.

Pasipiktino ir ministras

Socialiniuose tinkluose pasirodžius nuotraukoms ir vaizdo įrašui, internautai ėmė piktintis, kodėl buvo leista abiturientų mokyklos baigimo šventėje kalbėti būtent A. Kandrotui. Kai kurie prašė reaguoti ir Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, o buvę mokiniai sakė, kad tai didžiulė gėda. Taip pat po kilusio ažiotažo mokyklos pasidalintoje nuorodoje vaizdo įrašas tapo nebepasiekiamas.

Kultūros ministras Simonas Kairys savo feisbuko paskyroje taip pat išsakė nepasitenkinimą, klausė, ar tarp tėvų nebuvo su teisėsauga neturėjusio problemų žmogaus.

„VDU „Rasos“ gimnazija išleistuvių proga išleidžia į tribūną Celofaną. Direktorius prašė nepolitikuoti, bet minėto veikėjo kalba net baisesnė už politikavimą.

Mano Alma Mater VDU, gimnazija, kurioje ne kartą esu buvęs, kas darosi?! Čia taip norima įkvėpti jaunuolius? Kaune tokia bėda su autoritetais? Tarp visų moksleivių tėvų nebuvo nei vieno, kuris bent su teisėsauga neturėtų problemų?“, – klausė jis.

Šiugždinienė apie mokyklos leidimą A. Kandrotui-Celofanui tarti sveikinimo žodį abiturientams: neatsakingas poelgis

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia, kad ją „nustebino ir nuliūdino“ tai, jog Kauno VDU „Rasos“ gimnazijos abiturientų šventėje kalbą sakė vieno iš dvyliktokų tėvas Antanas Kandrotas, dar žinomas Celofano pravarde.

Ministrė į socialiniuose tinkluose paplitusį vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas Celofano sveikinimas, sureagavo savo feisbuko paskyroje. Tokį mokyklos sprendimą ji vadina nesusipratimu.

„Kaip skelbiama žiniasklaidoje, A. Kandroto atžvilgiu pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl finansinių machinacijų, teisme nagrinėjamos trys baudžiamosios bylos, kuriose vienas iš kaltinamųjų yra A.Kandrotas. Tad suteikti tokiam asmeniui sakyti sveikinimo žodį gyvenimo kelią besirenkantiems jaunuoliams, kas turėtų įkvėpti ir motyvuoti jaunuolius, – daugiau nei nesusipratimas“, – savo feisbuko paskyroje rašė J. Šiugždinienė.

Ministrės nuomone, gimnazijos administracija pasielgė neatsakingai.

„Tai neatsakingas poelgis prieš abiturientus ir jų tėvus bei visą švietimo bendruomenę“, – įsitikinusi J. Šiugždinienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (881)