Vokietijos olimpinės delegacijos vadovas Alfonsas Hormannas nedvejojo – nors P. Mosteris ir užima aukštas pareigas šalies dviračių federacijoje, jam anksčiau laiko tenka palikti Japoniją.

Trečiadienį vykusių vyrų lenktynių laikui metu mikrofonas užfiksavo, kaip P. Mosteris vienam iš Vokietijos dviratininkų Nikiasui Arndtui rėkia: „Pasivyk tuos kupranugarių raitelius, pasivyk tuos kupranugarių raitelius! Pirmyn!“

P. Moseris taip apibūdino afrikiečius – Alžyro ir Eritrėjos dviratininkus, kuriuos tuo metu vijosi N. Arndtas.

Nors vėliau P. Mosteris viešai atsiprašė dėl savo rasistinių šūksnių, A. Hormannas tautiečio nepasigailėjo.

„Tokie komentarai, deja, pažeidžia visus olimpinius principus. Sąžiningas žaidimas, pagarba ir tolerancija yra nediskutuotinos Vokietijos olimpinės rinktinės vertybės“, – komentavo delegacijos vadovas.

P. Mosterio riksmai, raginantys savo dviratininką, buvo girdimi Vokietijos televizijos ARD transliacijos metu. Tokius sporto direktoriaus „epitetus“ iš karto pasmerkė lenktynes komentavęs vokietis Florianas Nassas.

Kaip skelbia „The Guardian“, vėliau situaciją pakomentavo ir vienas iš „kupranugarių raitelių“.

„Ką gi, olimpinėse žaidynėse nėra kupranugarių lenktynių. Dėl to aš ir tapau dviratininku ir galų gale buvau čia, Tokijuje“, – teigė Alžyro dviratininkas Azzedine'as Lagabas.

Nikias Arndtas

Pats sporto direktoriaus šūksniais ragintas N. Arndtas taip pat pripažino buvęs „pasibaisėjęs“ tautiečio leksika ir pažymėjo, kad tai nėra priimtina.

Savo atsiprašyme Japoniją paliekantis direktorius teigė: „Visame varžybų įkarštyje aš pasikarščiavau, peržengiau ribas ir pasirinkau netinkamus žodžius. Noriu dėl to atsiprašyti.“

Trečiadienį vykusias lenktynes laimėjo Slovėnijos superžvaigždė Primožas Rogličius, 44,2 km ilgio distanciją įveikęs per 55 min. 04,19 sek.

Sidabras atiteko 1 min. 01,39 sek. atsilikusiam olandui Tomui Dumoulinui, bronza – 1 min. 03,90 sek. ilgiau trasoje užtrukusiam australui Rohanui Dennisui.

Minėtas Vokietijos dviratininkas N. Arndtas užėmė 19-ąją vietą, Eritrėjos atstovas Amanuelis Ghebreigzabhieras liko 33-as, o alžyrietis A. Lagabas – 36-as. Lenktynėse dalyvavo 39 dviratininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)