Debiutinėse olimpio krepšinio turnyre Irano rinktinę įveikę čekai smagiai pradėjo ir dvikovą su prancūzais, o baigiantis pirmam kėliniui du tolimus metimus į prancūzų krepšį įskraidinęs Jakubas Sirina išvedė savo komandą į priekį 28:22.

Tačiau reikiamas išvadas padarę Prancūzijos krepšininkai antrame kėlinyje olimpinių žaidynių debiutantams užkūrė tikrą pirtį. Sužaidus 3 min., po Tomašo Satoranskio dvitaškio Čekija dar pirmavo 32:27, bet po to prancūzai įmetė tris tolimus metimus iš eilės, o Vincentas Poirier pridėjo du baudų metimus ir iš čekų pranašumo neliko nei padujų.

Iki antro kėlinio pabaigos likus žaisti 39 sek. Evanas Fournier pataikė dar vieną tolimą metimą ir padidino Prancūzijos rinktinės persvarą iki 13 taškų (51:38). Panašus vaizdas aikštėje liko ir po ilgosios pertraukos. Nors Čekijos krepšininkai atkakliai priešinosi, bet prancūzai po truputį didino savo pranašumą ir po trijų kėlinių pirmavo 77:56.

Ketvirto kėlinio pradžioje Prancūzijos rinktinės puolėjas Timothe Luwawu-Cabarrot tritaškis ir baudos metimas pakylėjo prancūzų pranašumą iki rekordinės 25 taškų žymos (81:56). Per likusį laiką čekams taip ir nepavyko rimčiau pasikėsinti į prancūzą persvarą, o finalinė rungtynių sirena užfiksavo Prancūzijos rinktinės persvarą 97:77.

Kaip ir pirmose rungtynėse su JAV rezultatyviausiai Prancūzijos rinktinės gretose žaidė 21 tašką pelnęs E. Fournier. 17 taškų pridėjo Nando De Colo, 14 – V. Poirier. Pralaimėjusiems daugiausiai – 19 taškų įmetė Janas Vesely. Čekijos rinktinės vidurio puolėjas taip pat po krepšiais atkovojo 5 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Prancūzijos krepšininkai pranoko savo varžovus kovoje dėl atšokusių kamuolių. Vien vidurio puolėjas Rudy Gobertas sugriebė 10 kamuolių po krepšiais, o visa Prancūzijos rinktinė – 35. Čekijos krepšininkai kamuolį po krepšiais susirinko 27 kartus. Prancūzai taip pat realizavo 13 tolimų metimų (iš 30-ies, 43 proc.), o čekai pataikė 8 tolimus metimus iš 17 (47 proc.). Nepadėjo Čekijos krepšininkams ir tragiškai mestos baudos – tikslą pasiekė tik 7 metimai iš 16. Tuo metu prancūzai realizavo 8 baudas iš 10-ies.

Prancūzija: Evanas Fournier 21 (5/7 dvit., 3/6 trit., 2/3 baud.), Nando De Colo 17 (8 rez.perd.), Vincentas Poirier 14, Thomas Huertelis 11 (7 rez.perd.), Nicas Batumas ir Timothe Luwawu-Cabarrot po 9, Rudy Gobertas 6 (10 atk.kam.), Guerschonas Yabusele 5, Petr Cornelie 3, Moustapha Fallas 2.

Čekija: Janas Vesely 19, Ondrejus Balvinas 18 (8 atk. kam.), Tomašas Satoransky 14 (10 rez. perd., 4 kl.) ir Patrikas Auda – po 14, Davidas Jelinekas ir Jakubas Sirina – po 6.

Pirmame A grupės mače prancūzai 83:76 įveikė JAV rinktinę, o čekai 84:78 palaužė Iraną. Antrame ture amerikiečiai nebuvo linkę juokauti ir sutriuškino Irano rinktinę net 120:66. Į ketvirtfinalį žengs po dvi geriausias trijų grupių komandas bei dar dvi, užimsiančios trečiąsias vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)