„Nors stiliaus tendencijos kasmet keičiasi, basučių ir vasaros tandemas, regis, niekada neišeis mados – tai tobula vasaros pora! Tačiau šiemet renkantis naują avalynę vertėtų atkreipti dėmesį į patogumą, kurį į mūsų gyvenimus atnešė pandemija. Šį sezoną jokių nepatogių kulniukų! Taip pat madoje dominuoja pinti, natūralias medžiagas primenantys motyvai ir tekstūros. Galiausiai – spalvos, kurios šį sezoną nuteikia romantiškai: ramios pastelinės, marinistinės ir neutralios“, – tikina stilistė ir „Deichmann Shoelove“ tinklaraščio autorė V. Šaulytė.

1. Stilingiems pasivaikščiojimams prie jūros

Pandemijos metu šlepetės tapo mūsų mylimiausia avalynės pora, tačiau, panašu, kad jų sezonas tęsiasi ir vasarą. Įsispiriamų šlepečių tendencija ir toliau dominuoja socialiniuose tinkluose bei parduotuvių lentynose, todėl V. Šaulytė teigia, kad bent vieną šlepečių porą šį sezoną turėtų įsigyti kiekviena vasarotoja.
Stilingai prie jūros

„Didžiausias šlepečių privalumas – neįpareigojantis stilius, kurį jos sukuria akimirksniu. Aš renkuosi odinės imitacijos klasiką: kvadratinis priekis ir masyvios sagtys – tai elementai, kurie paprasčiausią avalynės modelį kilsteli į madingiausiųjų viršūnę. Tačiau jeigu klasika – ne jums, galite rinktis bohemišką dirbtinės odos arba sportinį vadinamųjų paplūdimio šlepečių variantą“ – sako stilistė.

V. Šaulytė teigia, kad tokias šlepetes derinti reikėtų su kita šio sezono tendencija – nuoga oda! Jei dar neturite drabužių su atvira nugara ar pečiais, galite rinktis ir trumpas palaidines (angl. crop top).

„Subtilios įsispiriamos šlepetės, trumpi marškinėliai, kiek apnuoginantys pilvą, ir masyvūs šortai – tai vienas populiariausių šios vasaros aprangos derinių. Atkreipkite dėmesį į marinistines spalvas bei tekstūras – būtent jos karaliauja šios vasaros madoje. Nuo jūrinių mezginių iki lengvų palaidinių, nuo polo marškinėlių ir kardiganų – sukurti pajūrio atmosferą jūsų aprangoje dar niekada nebuvo taip paprasta“, – priduria stilistė.

Stilingai prie jūros

2. Platformos – spontaniškoms išvykoms

Mes visi žinome, kad atostogos yra puikus pasiteisinimas pirkti naujus, sezoninius batus, pavyzdžiui, platforminius sandalus. Tačiau šiemet tam turime dar rimtesnį argumentą, nes 90-ųjų madoje pamėgtos platformos sugrįžo su trenksmu: nuo „Spice Girls“ įkvėptų basučių iki per pirštą dėvimų šlepečių, kokias Julia Stiles dėvėjo filme „Užsispyrėlės sutramdymas“ – modelių pasirinkimas nudžiugins net išrankiausius.

Aktyviems pasivaikščiojimams

„Prisimenu, kaip prašiau mamos juodų platforminių basučių, kurias muzikiniuose klipuose avėdavo Victoria Beckham, tada žinoma „Posh Spice“ vardu. Tad neslėpsiu, kad labai džiaugiuosi plokščių ir aukštų platformų grįžimu, nes jos kilsteli tave visomis prasmėmis. Tiesa, šiandieninė versija skiriasi nuo savo pirmtakės – atsiranda klasikinis dirželis ar natūralus kaučiuko, medžio motyvai. Spalvos taip pat kitokios – juodą keičia ruda, pastelinė arba kūno spalva“, – sako V. Šaulytė.

Tačiau tokios basutės – ne vienintelis stiliaus elementas, atkeliavęs iš 90-ųjų. Jos puikiai derės su šį sezoną itin madingais plačiais ir prailgintais džinsiniais šortais.

Aktyviems pasivaikščiojimams

„Po sportinių kostiumų, klumpių ir havajietiškų marškinėlių eros, dabar dar ir prailginti džinsiniai šortai veržiasi į mūsų spintas. Jie dar labiau sustiprins keletą metų iš eilės populiarėjantį „tėčio stilių“, kuris, panašu, ir toliau neketina trauktis“, – priduria stilistė.

3. Romantiškoms vakarienėms

Pinti motyvai – tai šios vasaros hitas, kuris turėtų nugulti ant jūsų kojų ir mintimis nukelti tiesiai į romantiškąjį Provansą.

„Jeigu norite amžinai likti atostogų būsenoje (net ir joms pasibaigus!), rinkitės platformas pintais motyvais. Nesvarbu, ar derinsite jas prie tiesių džinsų, ar gėlėto sijono, o galbūt mini juodos suknelės – prašauti beveik neįmanoma. Be to, jei nesate įpratusios avėti aukštų kulnų, rinkitės modelį, kuriame kulkšnį prilaiko dirželis, taip garantuodamas stabilumą“, – sako stilistė.

Romantiškoms vakarienėms

Stilistė priduria, kad šią vasarą pintus motyvus galite rinktis ne tik avalynėje, bet ir aksesuaruose.

„Vasarą į madą grįžta natūralios medžiagos, tokios kaip šiaudai ar nendrės, todėl bus madingi ir oversized pinti krepšiai, kurie puikiai derės prie jūsų basučių“, – priduria V. Šaulytė.

Kalbėdama apie spalvų paletę, stilistė atkreipia dėmesį į švarius ir gaivius, pastelinius atspalvius, kurie spinduliuoja ramybę.

Romantiškoms vakarienėms

„Migdolų, alyvų, citrinų ar lengvų rožinių atspalviai bus populiariausi, tad vasaros avalynė įneš į šį beprotišką pasaulį šiek tiek ramybės. Taip pat madingi žemiški, odos atspalvio variantai – nuo dramblio kaulo, konjako iki pilkos ar net samanų žalumos“, – sako V. Šaulytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)