Lietuvis pasakojo, kad svorio kategorijoje iki 130 kg yra aiškūs du favoritai – dešimtkart Europos čempionas Riza Kayaalpas ir kubietis Mijainas Lopezas, laimėjęs tris olimpinius aukso medalius iš eilės.

„Burtų traukimas vyks varžybų išvakarėse, tuomet ir bus aiškiau, su kuo teks kovoti. Norėčiau būti penketuke. Toks ir tikslas. Prie gerų burtų viskas įmanoma, – kalbėjo M. Knystautas. – Niekas manęs negąsdina, bet yra du lyderiai, kurie laimi beveik viską tokiuose turnyruose. Kad ir kaip bus su burtais, kovoti reikia su visais“.

M. Knystauto nebūtų olimpinėse žaidynėse, jei jos, kaip suplanuota, būtų vykusios pernai. Dėl pandemijos metams nukelta olimpiada išėjo į naudą imtynininkui.

„Turėjau traumą, kurios 90 proc. nebūčiau spėjęs išsigydyti ir sudalyvauti atrankos turnyre. Kai nukėlė olimpiadą, turėjau metus, tad neskubėdamas išsigydžiau, sudalyvavau atrankos turnyre ir atsirinkau. Viskas man tik į gera išėjo“, – džiaugėsi jis.

Mantas Knystautas

Paklaustas, ar olimpiados debiutantas jaučia jaudulį, M. Knystautas mojo ranka: „Jaudulys tikrai bus varžybų dieną, bet dabar tikrai nesijaudinu, gyvenu šia akimirka ir džiaugiuosi. Džiaugiamės, kad nereikia lauke sportuoti, viduje yra kondicionieriai, tai labai gelbėja. Karštis ir drėgmė Tokijuje jaučiasi“.

Kol kas imtynininkas mažina krūvius, palaiko formą ir stengiasi išvengti traumų – viskas, ko būtina, kad būtų tinkamai pasiruošęs būsimoms kovoms.

„Man tai pirmosios žaidynės, tai nelabai galiu lyginti, kaip žaidynės vyko be COVID-19 sąlygų. Tačiau čia sąlygos geros, treniruočių salėje viskas gerai. Tiesa, vieną naktį miegojau, kitą – ne. Kaip bus toliau, nežinau. Tokia ruletė. O sportinė forma mane tenkina, viskas gerai, svorio mesti nereikia. Gal net tenka papildomai pavalgyti, kad svoris nenukristų“, – šyptelėjo sunkiasvoris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)