Panevėžietis startavo antrajame iš dviejų 200 m distancijos pusfinalyje. Jei atrankoje A. Šidlauskas pirmoje distancijos pusėje demonstravo didžiulį greitį, tai pusfinalyje laikėsi konservatyvesnės taktikos.

Po pirmų 100 metrų lietuvis laikėsi savo plaukimo rikiuotės viduryje, tačiau paskutinėje atkarpoje A. Šidlauskui trūko greičio ir savo plaukime liko aštuntas.

Pirmą 100 m pradėjau ilgesniu grybšniu, kad užtektų jėgų galui, bet išėjo taip, kad visas plaukimas nieko vertas.
Andrius Šidlauskas

Panevėžietis nuotolį įveikė per 2 min. 10,69 sek.,bendroje rikiuotėje A. Šidlauskas liko 16-as.

Pusfinalyje greičiausiai plaukė australas Izaacas Stubblety-Cookas – 2:07.35 min., antras britas Jamesas Wilby (2:07.91), trečias – Nyderlandų plaukikas Arno Kamminga – 2:07.99 min.

Į finalą pateko aštuoni greičiausi plaukikai.

„Nepavyko visas plaukimas. Aišku, apmaudu ir pačiam, tokia neviltis jaučiasi. Ką padarysi.

Nusisuko gal fortūna. Po antradienio tikrai jaučiausi galingas, kad taip galėjau pradėti. Maniau, šiandien pataisysiu pabaigą, kad išlaikyčiau, – kalbėjo A. Šidlauskas. – Pirmą 100 m pradėjau ilgesniu grybšniu, kad užtektų jėgų galui, bet išėjo taip, kad visas plaukimas nieko vertas.

Rio de Žaneiro olimpiadoje net neplaukiau 200 m rungtyje, tai, visgi, patekti į pusfinalį, tarp 16 geriausių yra labai gerai. 100 m rungtyje pasigerinau vietą per 10 pozicijų. Apibendrinus visai neblogai. Aišku, norisi visada geriau. Ką atidirbau, tą gavau“, – apibendrino jis.

A. Šidlausko Tokijuje dar laukia estafetė 4x100 m.

Lietuvis atrankoje antradienį nuotolį įveikė per 2:09.56 min. ir savo plaukime ir bendroje įskaitoje užėmė 13-ą vietą.

Beje, A. Šidlauską Tokijo žaidynėse iki šiol lydėjo skaičius 13. Tryliktu rezultatu panevėžietis pateko ne tik į 200 m, bet ir į 100 m krūtine rungties pusfinalį.

Tryliktas buvo ir trumpesnės distancijos galutinėje įskaitoje.

Sportininkas po atrankos manė, kad norint patekti į finalą reikia pakeisti taktiką, kurią jis buvo pasirinkęs atrankoje.

„Antradienį pradėjau per galingai. Buvo kažkoks jėgų antplūdis. Nesijaučiu toks super galingas, bet, sakau, reikia pabandyti, gal kažkas pavyks. Pravariau 150 m, mačiau, kad lyderiauju, bet paskutinius 50 m galvojau viskas, numirsiu tuoj.

Svarbiausia, kad viskas gerai pasibaigė, pavyko prasibrauti į pusfinalį vėl 13-tu numeriu. Esu laimingas, nes rezultatas artimas mano asmeniniam rekordui. Tiesiog gal reikės pusfinalyje pakeisti taktiką, nes ši nelabai kaip gavosi. Gal kažkaip pavyks pradžią kažkaip ramiau, kad liktų rezervas finišui, nes dabar likus 15 metrų nusėdau ir tiesiog pradėjau paskutinėmis jėgomis kapoti“, – antradienį kalbėjo A. Šidlauskas.

Geriausią rezultatą atrankoje pasiekė Nyderlandų plaukikas Arno Kamminga (2:07.37 min.), antras – australas Zacas Stubblety-Cookas (2:07.37), trečias suomis Matti Mattsson (2:08.44 min.).

Panevėžiečio asmeninis rekordas šioje rungtyje – 2:09.20 min. Šios rungties Lietuvos rekordas priklauso Giedriui Titeniui (2 min. 07.80 sek.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)