Karl Frierson (JAV, Vokietija) – fenomenalus vokalistas, dainų autorius, patyręs pedagogas, kultinės grupės „De-Phazz“ vadovas, siela ir balsas yra išskirtinė figūra šiuolaikinėje džiazo scenoje. Sodrus, gilus, jaudinantis, virtuoziškai valdomas balsas, tarsi pakylėja nuo žemės ir nuskraidina virš dar nepažinto mistinio garsų vandenyno, protarpiais panardindamas į gilius veržlius džiazo, funko, soulo bei bliuzo vandenis.

Tačiau nuostabus vokalas nėra vienintelis atlikėjo išskirtinumas – Karlas pasižymi unikaliu gebėjimu užburti publiką emocingu, betarpišku bendravimu. Jis šoka basas, žaviai gestikuliuoja, žarsto komplimentus damoms ir gali pasirodyti, jog kartais scenoje elgiasi tiesiog beprotiškai. „Atlikėjas puikiai jaučia publikos pulsą ir priverčia klausytojų širdis plakti greičiau, sukeldamas tikrą ekstazę“, – sako Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Karlas Friersonas gimė Amerikoje, 1968 metais. Į Vokietiją jis atvyko trumpam, kaip Gospel choro narys. Lemtingas atsitiktinumas būsimąją džiazo žvaigždę suvedė su grupės „De-Phazz“ nariais ir užsimezgusi draugystė paskatino jį visam laikui likti Europoje. Karlas su grupe pradėjo koncertuoti muzikiniuose klubuose, įrašinėjo solines dainas ir nesitikėjo, kad kada nors sulauks pasaulinės šlovės. Tačiau likimas buvo itin palankus: grupę pastebėjo ir jos potencialą įvertino tarptautinė muzikos kompanija „Universal Music“, su kuria netrukus muzikantai pasirašė sutartį.

Karlas Friersonas dalyvavo šimtuose festivalių ir koncertų visame pasaulyje kaip „De-Phazz“ solistas. Tačiau jo muzikinės veiklos geografinės ribos nuolat plečiasi. Pastaruosius kelerius metus Karlas Friersonas aktyviai bendradarbiauja su projektu iš Odesos „Bedroom Music Orchestra“, į kurį susibūrė geriausi Ukrainos džiazo muzikantai.

Projektas startavo prieš Ukrainoje paskelbiant karantiną, tačiau ir karantinas muzikantų nesustabdė – koncertai buvo įrašomi viename Odesos miegamajame, laikinai pavirtusiame į mini studiją. Nevykstant gyviems pasirodymams, miegamojo studijoje įrašyti koncertai buvo geriausia dovana, kurią muzikantai galėjo skirti savo klausytojams. Projekto idėjos autoriai ir jo nariai „Bedroom Music Orchestra“ vadina Odesos atmosferos personifikavimu. Jų pagrindinis tikslas – muzikinė kolaboracija su garsiausiais pasaulio vokalistais ir muzikantais.

„Karl Frierson & „Bedroom Music Orchestra“, žada mums nepamirštamą pasirodymą. Neturiu pagrindo abejoti, kad gali būti kitaip – tai yra aukščiausio lygio Vokietijos ir Ukrainos muzikos profesionalai“, – įsitikinusi I. Grubliauskienė.

XXVII „Klaipėdos pilies džiazo“ festivalis vyks rugpjūčio 5 – 7 d., Kruizinių laivų terminale. Karl Frierson & „Bedroom Music“ pasirodys rugpjūčio 7 d., šeštadienį. Visi renginiai nemokami! Daugiau informacijos: www.jazz.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)