Keleiviams iš Vilniaus LAL, rinkoje veikianti su prekės ženklu „flyLAL“, siūlys naujus tiesioginius reisus į Antaliją, Salonikus, Romą, Stambulą, Dubrovniką ir Simferopolį.

Iš Palangos oro uosto bendrovė pradės skraidinti 9 naujomis kryptimis: Vokietijos miestus Hamburgą, Frankfurtą, Berlyną, Hanoverį, Kiolną ir Miuncheną, Rusijos miestus - Maskvą ir Sankt Peterburgą bei Norvegijos Oslą, pranešė LAL. Iš Vilniaus oro uosto keleiviai galės tiesiogiai nuskristi į 18 miestų, o iš Palangos – į 10.

Į Romą tiesiogiai bus skraidinama nuo balandžio 1-osios, į Simferopolį - nuo gegužės 1-osios, o į Antaliją, Salonikus ir Dubrovniką - nuo gegužės 16-osios.

Skraidinti keleivius iš Palangos į Maskvą, Sankt Peterburgą, Hamburgą ir Oslą LAL pradės balandžio 10 dienos. Nuo gegužės 20-osios iki rugsėjo 16 dienos tiesioginiais reisais iš kurorto bus galima pasiekti Vokietijos miestus – Frankfurtą, Berlyną, Hanoverį, Kiolną ir Miuncheną.

Kartu su bendrojo kodo partneriais LAL keleivius iš Vilniaus skraidina į daugiau kaip 600 pasaulio miestų.

2005 metais LAL iš Vilniaus oro uosto skraidino 518,21 tūkst. keleivių - 20,4 proc. daugiau nei 2004 metais.

Iš pradžių nusprendusi įsigyti 33 proc. "Lietuvos avialinijų" akcijų "FlyMe Europe" iki 2009 metų pavasario ketina įsigyti visas Lietuvos oro linijų bendrovės akcijas.

Šiuo metu 100 proc. LAL akcijų valdo bendrovė „LAL investicijų valdymas“, kurios akcininkės yra įmonės "Fima", "Garantas" ir "Žia Valda".

Apie ketinimą įsigyti 10 proc. aviakompanijos akcijų šiemet sausį paskelbė viena didžiausių Lietuvoje didmeninės prekybos ir logistikos bendrovių "Sanitex". Pastaroji įmonė yra viena didžiausių investicijų bendrovės „Hermis Capital“ akcininkų, turinti apie 20 proc. akcijų.

Preliminariais duomenimis, LAL pernai patyrė 8 mln. litų nuostolių. Per devynis 2005 metų mėnesius aviakompanija skelbė patyrusi 24 mln. litų nuostolių.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją